Grote deceptie voor FC Twente, Ajax wél naar Champions League

Reacties

Geen Champions League-groepsfase voor de vrouwen van FC Twente. Op eigen veld werd een voorsprong uit handen gegeven tegen BK Häcken. Daardoor gaan de Zweden naar het hoogste podium in het internationale clubvoetbal.

Grote deceptie voor FC Twente, Ajax wél naar Champions League
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 2
Häcken
Häcken

FC Twente speelde afgelopen week al in Zweden. Daar werd een zwaarbevochten gelijkspel geboekt (2-2). Daardoor begonnen beide ploegen in evenwicht aan de strijd om een Champions League-ticket. Want dat was wat er in Enschede sowieso vergeven werd. En voor de Tukkers zou het de eerste deelname in de geschiedenis betekenen.

Nadat een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Brussel, ging de bal in de Grolsch Veste rollen. FC Twente kon beschikken over internationals als Wieke Kaptein, die volgend jaar voor Chelsea zal spelen, en Renate Jansen. Het was echter Liz Rijsbergen die voor het eerste gevaar zorgde, maar haar poging stuitte op de Zweedse doelvrouw.

Nadat Jansen en Marisa Olislagers voor meer gevaar hadden gezorgd, schroefde FC Twente het tempo verder op. Gesteund door de fans werd een opening gezocht. En gevonden. Leonie Vliek bekroonde de uitstekende eerste helft. Op aangeven van Jansen brak de aanvalster de ban (1-0).

Deceptie
Even na rust leek het Champions League-ticket voor het grijpen. Ella Peddemors miste echter een opgelegde kans om de score uit te breiden. Een dure misser, want BK Häcken sloeg aan de andere kant meteen toe. Anna Anvegard bracht de Tukkers weer terug bij af.

Het zorgde voor een verdovende werking op de thuisploeg. Enkele minuten na de domper ging het namelijk helemaal mis. Felicia Schröder dompelde de Grolsch Veste in treurnis (1-2). Van die klap kon FC Twente niet meer omhoog krabbelen, waardoor deelname aan de Champions League voorlopig nog even moet wachten.

Ajax
Ajax
2 - 0
Zürich
Zürich

Ajax verzilvert riante voorsprong
In tegenstelling tot FC Twente heeft Ajax zich wél voor de Champions League geplaatst. Na een eenvoudige zege in Zwitserland (0-6) moest FC Zürich er ook op De Toekomst aan geloven. Opnieuw was Romée Leuchter het goudhaantje. De aanvalster maakte beide doelpunten, waardoor Ajax zich kan richten op de loting voor de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.