Lokale krant ziet groot contrast tussen Nederlanders bij Liverpool

Reacties

Met de 0-2 overwinning op het veld van Burnley kroonde Liverpool zich voor minimaal 48 uur tot koploper van de Premier League. Op Turf Moor begonnen drie Nederlanders in de basis: Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo. Hun prestaties werden wisselend beoordeeld.

Lokale krant ziet groot contrast tussen Nederlanders bij Liverpool
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Gravenberch komt er het minst goed van af, ook al krijgt het optreden van de Amsterdammer met een 6 nog wel een voldoende van de lokale krant Liverpool Echo, die opmerkte dat de middenvelder zich beter presenteerde dan in het duel met Arsenal, drie dagen eerder. Toch klinkt er kritiek op de zomeraanwinst, die na een vliegende start een moeilijkere fase te pakken heeft.

'Het klinkt misschien cliché, maar Ryan Gravenberch heeft een beetje een achtbaanrit ervaren sinds hij kwam. Hij begon zo goed dat je je afvroeg waarom Bayern München hem zo weinig gebruikte, maar in de laatste weken is hij het wat kwijt. Het is typisch voor dit moment dat het doelpunt van Harvey Elliott, waar hij een fraaie assist voor leverde, werd afgekeurd.'

Over Gakpo is de krant een stuk positiever. 'Dit was de vijftigste wedstrijd van Gakpo voor Liverpool, nu eens op de linkerflank. Het was het optreden van een speler die geprofiteerd heeft van een paar wedstrijden op rij. Voor de aanvaller lijkt het een beter 2024 te gaan worden.' Ook de Eindhovenaar krijgt een 6 voor zijn spel. Manager Jürgen Klopp was tevreden over zijn pupil, die laatst flinke kritiek kreeg van clubicoon Jamie Carragher.

Baas boven baas is Virgil van Dijk, die een 8 heeft gekregen, waarmee hij de beste leerling van de klas is, samen met zijn partner achterin Jarell Quansah en de Japanse middenvelder Wataru Endo. 'In de eerste helft zat hij er goed tussen bij een gevaarlijke pass van Burnley, zijn passes zorgden voor dreiging en hij domineerde in de lucht', constateerde het dagblad.

Liverpool kan donderdagavond laat onttroond worden als leider in het klassement, dan moet Arsenal thuis zien af te rekenen met het sterk spelende West Ham United. The Gunners gaan ook nog op bezoek bij Fulham voordat het team van Jürgen Klopp weer in actie komt, op 1 januari is de topper tegen Newcastle United.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
34
18
6
10
67-54
+13
60
* Actueel tot en met 3 mei 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.