Lof voor uitblinkende Memphis: 'Hij heeft duidelijk de bladzijde omgeslagen'

Reacties

Memphis Depay heeft zondag de daad bij het woord gevoegd. De aanvaller van Olympique Lyon liet zien de teleurstelling over de afgeketste transfer achter zich te hebben gelaten, zoals hij vrijdag had gemeld.

Lof voor uitblinkende Memphis: 'Hij heeft duidelijk de bladzijde omgeslagen'
© Pro Shots
Strasbourg
Strasbourg
2 - 3
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

'Memphis vlamt weer', kopte L'Équipe na het optreden van de Oranje-international tegen Strasbourg. 'Hij heeft duidelijk de bladzijde omgeslagen na het afketsen van zijn transfer.' De doorgaans kritische Franse sportkrant beoordeelde het optreden van Memphis met een 8.

Dat hoge cijfer dankte de aanvaller ook aan zijn drie assists, waardoor Olympique Lyon uiteindelijk Strasbourg versloeg (2-3). Memphis werd de eerste speler dit seizoen in de vijf grote competities die een hattrick in goals én in assists voltooide. Bij de start van het seizoen had hij tegen Dijon drie keer gescoord.

Daarna liep het niet alleen bij Memphis maar ook bij Lyon niet naar wens. In de Ligue 1 werden de nodige punten verspeeld, hetgeen leidde tot kritische geluiden. Volgens trainer Rudi Garcia was het gebrek aan doelpunten de reden voor de mindere resultaten.

'Deze ploeg heeft de capaciteiten om successen te boeken. We speelden goed, maar scoorden niet. Nu hadden we niet meer kansen dan in de voorgaande wedstrijden, maar vandaag scoorden we wel', zei Garcia na het succes tegen Strasbourg. 'Het antwoord is gekomen op het veld, met de drie assists van Memphis en de drie goals.'

'Memphis en Koeman liggen elkaar goed, maar Memphis en Messi...?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.