Lof in Frankrijk, maar Koeman is duidelijk: 'Gek als hij zou keepen'

Reacties

Marco Bizot heeft zich na een lange periode weer mogen melden in Zeist. Dat doet de doelman, terwijl hij in de vorm van zijn leven verkeert. Al kunnen we geen nieuwe cap achter zijn naam verwachten, als we de geluiden van bondscoach Ronald Koeman mogen geloven.

Lof in Frankrijk, maar Koeman is duidelijk: 'Gek als hij zou keepen'
© Pro Shots

Met Stade Brest is Bizot bezig aan een sprookjesseizoen. De nietige Franse club stevent af op een ticket voor de Champions League, terwijl de Nederlander een van de belangrijkste onderdelen van het succes is. Dat bewees hij ook afgelopen weekend weer, door zijn ploeg overeind te houden in de topper tegen Lille (1-1), waardoor een rechtstreekse aanval op de Champions League-plaatsen afgewend werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bizot speelde tegen Lille een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De ex-doelman van AZ was goed voor zeven reddingen, een persoonlijk seizoensrecord. Het gerenommeerde Franse medium L’Équipe selecteerde Bizot daarnaast voor het Elftal van de Week en bekroonde het goede optreden van de doelman met het cijfer 8.

Met veel vertrouwen zal Bizot maandag in Zeist gearriveerd zijn, maar de bondscoach is nog voorzichtig met het gebruiken van de doelman, die de voorkeur kreeg boven de uit de voorselectie afgevallen Nick Olij. 'Bizot is er nu pas weer bij, dan zou het gek zijn als ik hem laat keepen. Ik houd vooralsnog vast aan mijn twee vaste keepers, Bart Verbruggen en Mark Flekken, die er steeds bij waren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch lijkt Bizot een reële kans op een plaats in de EK-selectie te hebben, zeker gezien de blakende vorm waarin hij verkeert. Al zal ook de fitheid van Justin Bijlow meespelen in zijn kansen, gaf Koeman aan op de persconferentie. 'De situatie van Bijlow is door blessures veranderd. We weten niet wanneer hij terug is en óf hij veel gaat spelen. Ik wil superfitte keepers mee naar Duitsland nemen. De komende periode gaan we de status van deze drie doelmannen goed bekijken.'

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Hier lees je wanneer het Nederlands elftal in actie komt tijdens EURO 2024. Het volledige speelschema van de eindronde in Duitsland vind je hier

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.