Locadia vertrekt in jacht op speelminuten naar Duitsland

Reacties

Zoals VI eerder al meldde maakt Jürgen Locadia het seizoen af op huurbasis bij 1899 Hoffenheim. De club van trainer Alfred Schreuder neemt de Nederlandse aanvaller tijdelijk over van Brighton & Hove Albion.

Locadia vertrekt in jacht op speelminuten naar Duitsland

Locadia speelt sinds begin 2018 in het shirt van Brighton, maar zijn Engelse avontuur werd geen doorslaand succes. Dit seizoen speelde hij geen enkele volledige wedstrijd voor de club uit de Premier League. Hoffenheim biedt dus een tijdelijke uitweg. Die club raakte spits Joelinton deze zomer kwijt aan Premier League-club Newcastle United en was al langer op zoek naar een vervanger.

Hoofdtrainer Schreuder kent Locadia goed van zijn tijd in de Eredivisie. Voor PSV maakte de in Emmen geboren aanvaller veel indruk. 'Hij maakte al vroeg de overstap naar het eerste elftal door zijn scorend vermogen. In die periode behoorde hij ook zeker tot een van de opties voor het Nederlands elftal.'

Locadia werd al een keer opgeroepen voor het nationale elftal, maar had pech. De oefeninterland tussen Duitsland en Nederland in november 2015 ging niet door, omdat er volgens de Duitse politie sprake was van concrete dreiging rond het stadion waar gespeeld zou worden. Twee jaar later werd Locadia weer bij de selectie gehaald, maar haakte hij geblesseerd af. In de nieuwste voorselectie van bondscoach Ronald Koeman was er geen plek voor Locadia. 

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Locadia
Meer over J. Locadia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.