Locadia van held naar schlemiel bij uitgeschakeld Cincinnati

Reacties

Het MLS is Back Tournament zit erop voor het FC Cincinnati van Jaap Stam. In de achtste finales tegen Portland Timbers benutte én miste Jürgen Locadia een strafschop.

Locadia van held naar schlemiel bij uitgeschakeld Cincinnati
© Pro Shots
Portland Timbers
Portland Timbers
ns
1 - 1
Cincinnati
Cincinnati

Locadia was net als Siem de Jong op de bank begonnen, maar de Nederlanders kwamen in de tweede helft binnen de lijnen. Toen De Jong het veld inkwam stond het nog 0-0 en leek Mathieu Deplagne Cincinnati op voorsprong te zetten. De VAR stak daar echter een stokje voor en had buitenspel gesignaleerd. Niet lang daarna werd de goal van Portland-spits Jaroslaw Niezgoda wel goedgekeurd.

In de jacht op de gelijkmaker haalde Stam achttien minuten voor tijd Locadia van de bank af. De spits bracht de gewenste 1-1 op het scorebord, door een kleine tien minuten na zijn entree een penalty te benutten. Voor Locadia betekende het zijn tweede goal in Amerikaanse dienst, nadat hij in de eerste speelronde van het reguliere MLS-seizoen al had gescoord tegen New York Red Bulls.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd had Locadia ook zijn derde Cincinnati-goal moeten maken. De spits werd bij de tweede paal voor een haast leeg doel gezet door De Jong, maar slaagde er wonderwel niet in om binnen te schieten. 

Door de misser moest een penaltyreeks bepalen welke ploeg er naar de kwartfinales zou gaan. De Jong gaf het goede voorbeeld, door de eerste strafschop te benutten. Locadia ging deze keer echter in de fout: zijn matige inzet werd gekeerd. Omdat ook Kendall Waston faalde, en Portland al zijn strafschoppen verzilverde, is het MLS is Back Tournament voorbij voor Stam en zijn mannen.

Verantwoordelijkheid
Na afloop ging Locadia in op de grote kans die hij vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd miste. 'Het was zeker een goede bal van Siem, maar ik raakte 'm verkeerd. In dat soort situaties moet je als spits scoren. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, er zijn geen excuses en ik baal enorm. Ik had het team naar de volgende ronde moeten schieten. Helaas is dat niet gelukt. Het overkomt iedere spits wel eens. Ik moet nu mijn hoofd omhooghouden en door blijven gaan.'

Stam pikte vooral de positieve punten eruit. 'We hebben twee lastige wedstrijden gewonnen. Hoewel we vandaag gelijk hebben gespeeld, geeft dat de ploeg toch vertrouwen. We hadden kunnen winnen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we kunnen hiermee verder.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.