Liverpool heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Premier League en legt zodoende druk op de kraker tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Cardiff City maakte het de thuisclub lastiger dan verwacht, maar kwam uiteindelijk tekort op Anfield.

Liverpool
Liverpool
4 - 1
Cardiff City

Tegen een Liverpool in vorm werd Cardiff weinig kansen toegedicht en die voorspelling ging op, zeker voor het eerste half uur. De thuisclub had binnen het kwartier op een 3-0 voorsprong kunnen komen. Dat leed bleef de promovendus uit Wales bespaard. Een schot van Georginio Wijnaldum werd geblokt en een kopbal van Virgil van Dijk eindigde tegen de paal. Tussen die kansen door was Mohamed Salah wel trefzeker. De Egyptenaar benutte een rebound voor zijn vijfde doelpunt in dit Premier League-seizoen.

Vorig seizoen, toen Salah topscorer werd in Engeland, stond de aanvaller ook op vijf doelpunten na tien competitieduels. Uiteindelijk eindigde hij op 32 goals in de Premier League. Na de openingstreffer vergat Liverpool door te drukken, waardoor Cardiff ook in de tweede helft nog hoopte op een resultaat.

Kort na rust leek de uitclub loon naar werken te krijgen, maar een frommelgoal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De schrik zat er in bij Liverpool, maar Sadio Mané verschafte zijn team na ruim een uur wat lucht. De van een blessure teruggekeerde Senegalees kwam met wat geluk aan de bal in de zestien, maar schoot vervolgens overtuigend raak voor de 2-0.

Die goal van Mané bleek uiteindelijk erg belangrijk, tien minuten voor tijd deed Cardiff immers wat terug. Van Dijk toucheerde een voorzet en gaf daarmee de ideale assist voor Callum Paterson, die de bal door de benen van keeper Alisson Becker tikte. Spannend werd het echter niet meer op Anfield, via Xherdan Shaqiri - die zijn eerste in dienst van Liverpool maakte - en weer Mané werd het zelfs nog 4-1.

Door de overwinning legt Liverpool de druk bij Manchester City en Tottenham Hotspur. Deze clubs staan maandag tegenover elkaar in de kraker van speelronde tien van de Premier League.