Liverpool zet Arsenal in eenzijdige topper terug op aarde

Reacties

Liverpool heeft in de topper van de derde speelronde van de Premier League korte metten gemaakt met Arsenal. De bezoekers uit Noord-Londen deden na de prima seizoenstart een dappere poging de vice-kampioen van vorig seizoen het eerste puntenverlies van het seizoen te bezorgen, maar dropen af met een afgetekende nederlaag.

Liverpool zet Arsenal in eenzijdige topper terug op aarde
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Arsenal
Arsenal

Met Liverpool en Arsenal stonden de laatste twee Premier League-ploegen tegenover elkaar die dit seizoen nog geen punten hadden gemorst. Dat was niet te zien aan het spelbeeld van de eerste helft. The Gunners lieten de bal op Anfield aan de Champions League-winnaar, kozen ervoor in te zakken en speculeerden op de counter met de behendige recordaankoop Nicolas Pépé als aanvalspartner van de snelle Pierre-Emerick Aubameyang.

De tactiek van manager Unai Emery leek aanvankelijk te werken. Hoewel Liverpool domineerde, waren de betere mogelijkheden voor Arsenal. Vooral Pépé was bij zijn debuut in de basis een plaag voor de defensie van The Reds. De voor tachtig miljoen euro van Lille overgenomen Ivoriaan was al snel de eerste speler in vijftig Premier League-duels die Virgil van Dijk voorbij dribbelde en was daarna enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo scheelde het na een half uur weinig toen zijn schot richting de verre hoek maar net langs de paal krulde. Enkele minuten later liep Pépé bij een counter Jordan Henderson en Andy Robertson voorbij, voordat hij recht op Adrián schoot. De Spaanse stand-in van Alisson had in de openingsfase zelf al voor een grote kans gezorgd toen hij onnodig uit zijn doel kwam en de bal in de voeten van Aubemeyang schoot. Diens inzet ging net naast.

Liverpool bleef ondanks die penibele momenten achterin geduldig zoeken naar de openingstreffer en kreeg enkele minuten voor rust loon naar werken. Verdediger Joël Matip zette zijn hoofd tegen een corner van Trent Alexander-Arnold en kopte raak. Vlak na rust kreeg Arsenal de volgende tik te verwerken toen David Luiz aan het shirt van Mohamed Salah ging hangen. De Egyptenaar nam de penalty zelf en schoot die vol overtuiging in de bovenhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar die penalty de kwaliteit van Salah al verraadde, droop de pure klasse af van de treffer die na krap een uur de definitieve nekslag betekende voor Arsenal én duidelijk maakte waarom de bezoekers tot de 2-0 kozen voor de compacte speelwijze. Op het moment dat er even ruimte was, profiteerde Liverpool daar meteen optimaal van. Fabinho lanceerde Salah, die David Luiz passeerde en na een dribbel de bal beheerst in de verre hoek plaatste.

Arsenal had even daardoor nog geroken aan de aansluitingstreffer, maar Aubameyang wachtte te lang met schieten na een geweldige pass van Pépé. Daarna kwam de ploeg van Emery nog enkele keren in de buurt van een doelpunt. Dat viel uiteindelijk wel, maar te laat. Invaller Lucas Torreira schoot uit de draai raak. Alexandre Lacazette, vorige week nog trefzeker tegen Burnley, had Pépé toen inmiddels afgelost, maar kon ook niets meer uitrichten.

Clubrecord
Zo was de topper op Anfield uiteindelijk een eenzijdige aangelegenheid en gaat Liverpool, waar ook Georginio Wijnaldum weer in de basis begon, na drie speelronden alleen aan kop met de volle score van negen punten. De ploeg van Jürgen Klopp evenaarde ook een clubrecord door voor de twaalfde keer op rij te winnen in de Premier League. Die serie behelst de negen laatste competitieduels van vorig seizoen en de eerste drie van dit seizoen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.