Sébastien Haller heeft West Ham United zaterdag hoogstpersoonlijk aan een zege op Watford geholpen. Ondertussen pakten Leicester City en Southampton het volle pond.

Watford
Watford
1 - 3
West Ham United

West Ham kwam al in de derde minuut op voorsprong op Vicarage Road. Abdoulaye Doucouré trapte in een schijnbeweging van Manuel Lanzini, die na contact met de Fransman naar de grond ging en een strafschop verdiende. Aanvoerder Mark Noble stuurde doelman Ben Foster de verkeerde kant op: 0-1. Het was zijn 25ste benutte penalty in de Premier League.

De thuisploeg herstelde zich prima. Gerard Deulofeu deelde al een waarschuwing uit met een schot op de lat en stond in de zeventiende minuut aan de basis van de gelijkmaker van Andre Gray, die strak raak schoot in de verre hoek. Na rust miste Will Hughes zelfs een enorme kans om Watford op voorsprong te zetten.

De voormalig spits van FC Utrecht maakte zijn tweede goal met een halve omhaal.

Daarna was het woord aan Haller, die in minuut 64 op aangeven van Felipe Anderson zijn eerste goal voor West Ham binnentikte. De Fransman, die deze zomer voor veertig miljoen euro overkwam van Eintracht Frankfurt, zette een kleine tien minuten later na een corner uit de rebound op acrobatische wijze de eindstand op het scorebord.

Brighton & Hove Albion
0 - 2
Southampton
Southampton

Davy Pröpper begon in de basis bij Brighton, terwijl Alireza Jahanbakhsh ondanks complimenten van zijn trainer Gramah Potter niet bij de selectie zat. Jürgen Locadia zag vanaf de bank hoe concurrent Florin Andone na een half uur een rode kaart kreeg wegens een elleboogstoot aan het adres van Yann Valery.

Brighton hield even stand, maar het verzet werd in de 55ste minuut gebroken door invaller Moussa Djenepo. De aanwinst van 15,7 miljoen euro, die overkwam van Standard Luik, kreeg de bal 78 seconden na zijn entree voor het eerst en met een gekruld schot in de verre hoek was het gelijk raak: 0-1.

Daarna kwam Locadia nog in het veld bij Brighton in de jacht op een gelijkmaker, maar in de blessuretijd maakte Nathan Redmond met de tweede treffer voor The Saints een einde aan alle twijfels.

Sheffield United
1 - 2
Leicester City

Sheffield United leed haar eerste nederlaag van dit seizoen. De promovendus bood goed partij aan Leicester City, dat desondanks aan een uitbraak in de 37ste minuut genoeg had om de score te openen. James Maddison stak Jamie Vardy weg en de gehaaide spits rondde gedecideerd af: 0-1. De thuisploeg kwam na een uur langszij via Oliver McBurnie, maar in de zeventigste minuut greep Leicester opnieuw de leiding. De bal viel voor de voeten van Harvey Barnes, die met een halve volley de winnende treffer produceerde.