Liverpool wil voormalig Willem II'er Chirivella belonen

Reacties

De kans is groot dat Pedro Chirivella een nieuw contract krijgt aangeboden bij Liverpool. De 22-jarige Spanjaard maakt dit seizoen indruk op Jürgen Klopp, eigenlijk tegen alle verwachtingen in.

Liverpool wil voormalig Willem II'er Chirivella belonen
© Pro Shots

Chirivella werd al in 2013 naar Liverpool gehaald. Hij kwam destijds over als toptalent van Valencia en groeide langzaam maar zeker naar de A-selectie toe. In september 2015 kwam het tot een debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux. Hij kreeg in dat seizoen nog behoorlijk wat speeltijd, maar daarna stokte de ontwikkeling. In de tweede helft van het seizoen 2016/17 werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles, een seizoen later volgde een huurperiode bij Willem II en vervolgens werd de spelmaker bij het Spaanse Extremadura gestald.

De tijd verstreek en de kans op een echte doorbraak van Chirivella op Anfield leek alsmaar kleiner te worden. Een definitief vertrek aan het einde van het huidige seizoen was zeer waarschijnlijk vanwege zijn aflopende contract. Chirivella besloot echter opnieuw te vechten voor zijn kans en heeft volgens Engelse media nu zelfs Klopp overtuigd.

De Duitse manager heeft een duidelijke stijgende lijn gezien bij de middenvelder en wil dat volgens Sky Sports belonen met een nieuw contract. Chirivella kwam afgelopen zondag bij zijn FA Cup-wedstrijd tegen Everton al tot zijn vijfde optreden van het seizoen. Hij speelde negentig minuten mee bij de 1-0 overwinning op de stadgenoot.

Paniek
Eerder in het huidige seizoen was er nog even paniek rond Chirivella. De English Football League startte een onderzoek naar het League Cup-duel tussen MK Dons en Liverpool, omdat er een administratief probleem was bij de bezoekers. Na zijn terugkeer van Extremadura zou Chirivella niet goed opnieuw zijn ingeschreven voor de Engelse voetbalbond, waardoor hij mogelijk niet speelgerechtigd was voor de wedstrijd tegen MK Dons. Liverpool kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.