Liverpool slaat grote slag met binnenhalen Mané

Reacties

Liverpool heeft zich versterkt met Sadio Mané. De smaakmaker van Southampton kost de Engelse topclub naar verluidt veertig miljoen euro. Liverpool meldt dat Mané een 'langlopend' contract heeft getekend, zonder de duur te vermelden.

Liverpool slaat grote slag met binnenhalen Mané

'Dit is een grote dag, ik ben heel blij dat ik heb getekend voor een van de grootste clubs van Europa', vertelt Mané op de website van Liverpool.

De 24-jarige Mané groeide de afgelopen twee seizoenen onder manager Ronald Koeman bij Southampton uit tot zeer gewilde speler in Engeland. Manchester United werd het afgelopen jaar veelvuldig in verband gebracht met de dribbelaar, maar nu gaat uitgerekend aartsrivaal Liverpool met hem aan de haal. Mané werd maandag medisch gekeurd en zette daarna zijn handtekening onder een contract.

Southampton en Liverpool onderhandelden al weken over Mané. Omdat The Saints in eerste instantie inzetten op een transfersom van bijna vijftig miljoen euro, namen de gesprekken behoorlijk wat tijd in beslag. Uiteindelijk vonden beide partijen elkaar in een koopsom van 34 miljoen pond (veertig miljoen euro), zo melden Engelse media. Dat bedrag kan via bonussen nog verder oplopen.

Mané verruilde Red Bull Salzburg medio 2014 voor Southampton, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde. Het afgelopen seizoen scoorde de Senegalees elf keer in 37 Premier League-wedstrijden, waarin hij ook nog eens goed was voor zeven assists. Het jaar ervoor was Mané tien keer trefzeker (vier assists).

Twee jaar geleden deed Liverpool ook al zaken met Southampton. Destijds maakten Dejan Lovren, Adam Lallana en Rickie Lambert de overstap naar Anfield Road voor een totaalbedrag van ongeveer zestig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.