Liverpool presenteert derde zomeraanwinst na belletje van Klopp

Reacties

Liverpool heeft de komst van Calvin Ramsay wereldkundig gemaakt. De jonge rechtsback komt over van Aberdeen en heeft een langdurig contract getekend op Anfield.

Liverpool presenteert derde zomeraanwinst na belletje van Klopp
© Pro Shots

Ramsay, die eind juli negentien wordt, brak het voorbij seizoen door in de hoofdmacht van Aberdeen. In de Schotse competitie maakt hij indruk op de rechterflank, waar vandaan hij behoorlijk wat assists afleverde. Daardoor kwam hij ook op de radar van Liverpool terecht. Volgens Britse media betalen The Reds een kleine vijf miljoen euro voor Ramsay, een bedrag dat via bonussen nog met tweeënhalf miljoen kan oplopen.

Liverpool zat al langer achter Ramsay aan en de jonge Schot kreeg zelfs een belletje van manager Jürgen Klopp. Hij is dan ook blij om op Anfield te zijn. 'Er zijn veel jonge spelers die hier kansen krijgen. Kijk naar Trent Alexander-Arnold en Harvey Elliott. En er zijn er nog veel meer: de deur staat duidelijk open voor jong talent. Dat is ook een van de redenen dat ik voor deze club heb gekozen', legt hij uit op de clubsite van Liverpool.

Bij The Reds lijkt Ramsay de vervanger te worden van Neco Williams. De Welshman kan na een uitstekend seizoen bij Fulham een mooie stap maken naar één van de promovendi. Die transfer zou Liverpool vermoedelijk zo'n twintig miljoen euro kunnen opleveren. In Liverpool is Ramsay de derde zomeraanwinst na Fabio Carvalho en Darwin Núñez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.