Liverpool pakt door: ook 'Ramos-hater' Elliott is Klopps man voor de toekomst

Reacties

Liverpool gaat met Harvey Elliott de toekomst in. Het toptalent dat een ontmoeting met Sergio Ramos bij een flirt van Real Madrid afwees heeft maandag zijn eerste profcontract getekend.

Liverpool pakt door: ook 'Ramos-hater' Elliott is Klopps man voor de toekomst
© Pro Shots

De zeventienjarige Elliott staat al jaren bekend als een van de grootste talenten van Engeland en kwam vorig jaar over van Fulham. Hij stond destijds ook in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, dat de aanvaller met een tour door het Estadio Santiago Bernabéu en het trainingscomplex probeerde te verleiden tot een verhuizing naar Spanje. Een persoonlijke ontmoeting met Ramos moest Elliott over de streep trekken, maar het Engelse talent bedankte daarvoor. 'Ik vind hem maar niks, na wat hij Mo Salah aandeed', zou Elliott volgens The Athletic hebben gezegd.

Elliott doelde daarmee uiteraard op de beruchte overtreding van Ramos in de Champions League-finale van 2018 tussen Liverpool en Real. Met een ogenschijnlijk bewust ingezette judoworp blesseerde Ramos de Egyptische sterspeler van The Reds dusdanig, dat hij de strijd moest staken. In tranen verliet Salah het veld. Elliott (een fan van Liverpool) zag het vanaf de tribune in Kiev gebeuren en werd een jaar later ploeggenoot van Salah in het sterrenteam van Jürgen Klopp.

Elliott speelde tot dusver acht officiële wedstrijden voor Liverpool, waarvan twee in de Premier League. 'Dit is geweldig nieuws', zei Klopp over de contractverlenging van de tiener. 'Harvey is een geweldig talent. We weten allemaal wat zijn kwaliteiten zijn en hij krijgt hier de tijd en ruimte om zich nog verder te ontwikkelen.'

Vorige week verlengde Liverpool ook al het contract van Curtis Jones, een ander veelbelovend talent bij de club. Jones scoorde zondag tegen Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Elliott
Meer over H. Elliott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.