Liverpool ontsnapt tegen sterk Leicester en blijft foutloos

Reacties

Liverpool heeft zaterdag in blessuretijd drie punten gepakt tegen Leicester City. De bezoekers waren op weg naar een knap resultaat.

Liverpool ontsnapt tegen sterk Leicester en blijft foutloos
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Leicester City
Leicester City

De verwachtingen waren hooggespannen voor het duel op Anfield, waar Brendan Rodgers na vier jaar terugkeerde. Zijn ploeg maakt dit seizoen een ijzersterke indruk en legt de grootmachten uit de Premier League het vuur na aan de schenen. De kampioen van 2016 reisde als nummer drie af naar de koploper, die de afgelopen weken niet in grootse vorm stak.

Leicester speelde met lef en zelfvertrouwen. Dat zorgde voor een levendige wedstrijd, waarin Liverpool in de openingsfase gevaarlijk werd uit voorzetten van Trent Alexander-Arnold en tegelijkertijd op zijn hoede bleef voor de druk van The Foxes.

Vlak na een sterke fase van Leicester City, met een vrije kopkans voor de Turkse verdediger Caglar Söyüncü, kwam juist Liverpool tot scoren. Milner stuurde Sadio Mané met een afgemeten pass weg en de rappe aanvaller schoof de bal beheerst langs Kasper Schmeichel. De 1-0 viel vier minuten voor rust.

Sadio Mané passeert Kasper Schmeichel.
© Pro Shots
Sadio Mané passeert Kasper Schmeichel.

In de tweede helft probeerde Liverpool de hoop van Leicester op een resultaat snel in de kiem te smoren. Mané en Mohamed Salah teisterden de defensie van de bezoekers met hun dribbels en combinaties, maar beiden kregen de bal niet langs Schmeichel in het doel.

Maar de uitploeg bleef weerstand bieden. Smaakmaker James Maddison vond na een uur twee keer een opening achter Virgil van Dijk en zijn collega's: bij zijn haarscherpe voorzet kwam Vardy net tekort en enkele minuten later was de controle van Vardy op een afgemeten pass van Maddison niet nauwkeurig genoeg.

Spanning
Tien minuten voor tijd, kort na de entree van Jordan Henderson voor Georginio Wijnaldum, kregen de bezoekers alsnog een beloning voor hun spel. Ayoze Pérez draaide weg en speelde Maddison vrij, die de bal via Lovren onder Adrián door schoot.

De 1-1 zorgde voor een spannende slotfase, waarin Van Dijk uit kansrijke positie over kopte. Leicester City leek Liverpool het eerste puntenverlies van dit seizoen te bezorgen, maar in de blessuretijd ging het mis. Marc Albrighton tikt Mané aan en scheidsrechter Christopher Kavanagh vond het net als de VAR een strafschop. Milner bleef uiterst koel en schoot Liverpool vanaf elf meter naar de overwinning. De nederlaag leidde tot ontzetting bij Leicester. Verschillende spelers uiten hun frustratie richting Liverpool na het laatste fluitsignaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.