Liverpool maakt einde aan Spaanse superserie in Champions League

Reacties

Barcelona stond na de 3-0 zege in eigen huis al met één been in de Champions League-finale, maar slaagde er toch niet in om het laatste stapje te zetten. De Catalanen gingen met 4-0 onderuit bij Liverpool en dat betekent dat er een einde komt aan een fraaie Spaanse reeks.

Liverpool maakt einde aan Spaanse superserie in Champions League

De Champions League was de laatste jaren een Spaans feestje, met vier eindzeges van Real Madrid en een van Barcelona. Voor het eerst sinds 2013, toen Bayern München met een winnend doelpunt van Arjen Robben met 2-1 te sterk was voor Borussia Dortmund, krijgt het miljardenbal nu eens geen Spaanse winnaar. Liverpool staat op zaterdag 1 juni immers tegenover Ajax of Tottenham Hotspur.

Vorig jaar stond Liverpool ook al in de Champions League-finale. Na het uitvallen van sterspeler Mohammed Salah was Real Madrid toen met 3-1 te sterk. Real won de Champions League ook in 2017 (4-1 zege op Juventus), 2016 (na strafschoppen tegen Atlético Madrid) en in 2014 (4-1 na verlenging tegen Atlético Madrid). In 2015 ging de Cup met de Grote Oren naar Barcelona, dat toen Juventus met 3-1 versloeg.

Süleyman Öztürk bespreekt de krankzinnige wedstrijd.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.