Liverpool lost defensieve problemen op na bijzondere deal met Stuttgart

Reacties

Nathaniel Phillips keert per 1 januari terug naar Liverpool. De verdediger zou dit seizoen eigenlijk uitkomen voor VfB Stuttgart, maar de Duitse club bevestigt via de officiële kanalen dat de Engelse koploper de clausule in het contract van Phillips heeft geactiveerd.

Liverpool lost defensieve problemen op na bijzondere deal met Stuttgart
© Pro Shots

De 22-jarige Phillips verbreekt daarom zijn huurperiode bij VfB Stuttgart en keert per 1 januari terug bij Liverpool om daar de defensieve problemen op te lossen. Joel Matip en Dejan Lovren liggen er voorlopig nog uit door blessures en manager Jürgen Klopp vindt het te vroeg om nu al te vertrouwen op jongelingen als Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever.

Overigens heeft Phillips niet heel veel meer ervaring dan de twee Nederlanders. De Engelsman kwam nog nooit uit in het eerste elftal van Liverpool. Bij VfB Stuttgart was hij niet altijd zeker van een basisplaats, maar speelde de mandekker in de eerste seizoenshelft wel elf keer mee in een officiële wedstrijd. Dat was voldoende om Klopp te overtuigen.

Stuttgart meldt op de clubwebsite dat het niet uitgesloten is dat Phillips eind januari weer terugkeert bij de club. Als Liverpool tegen die tijd Lovren of Matip weer kan inzetten, is de kans groot dat Phillips na vier weken op Anfield toch weer terugkeert naar Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.