Liverpool laat Afrikaans sterduo daags voor derby naar Ghana afreizen

Reacties

Liverpool won in een week tijd drie competitiewedstrijden en speelt vrijdag alweer de bekerwedstrijd tegen stadgenoot Everton. Ondanks het drukke schema vliegen sterspelers Mohamed Salah en Sadio Mané aankomende donderdag nog even op en neer naar Afrika.

Liverpool laat Afrikaans sterduo daags voor derby naar Ghana afreizen

Salah en Mané staan op de shortlist voor de prijs voor Afrikaans Voetballer van het Jaar en donderdagavond wordt in de Ghanese hoofdstad Accra bekendgemaakt wie de award in ontvangst mag nemen. Dit verstoort de voorbereiding op de derby met Everton behoorlijk voor Salah en Mané, maar het duo heeft van Liverpool toestemming gekregen om de ceremonie donderdag bij te wonen.

'Alles is geregeld', vertelde Jürgen Klopp aan The Guardian. 'We hebben twee van de drie beste Afrikaanse spelers in onze selectie zitten en we moeten ze respect tonen. Als de prijsuitreiking op een wedstrijddag was geweest, dan hadden ze hier niet om gevraagd. Maar wij slapen in een hotel, zij slapen in een vliegtuig: dat is het enige verschil. Dit is gewoon een teken van respect van onze kant.'

Mané scoorde maandag nog in de 1-2 overwinning van Liverpool op Burnley, maar Salah ontbrak op Turf Moor, vanwege een blessure die hij opliep tegen Leicester City. Het is nog niet bekend of de Egyptenaar vrijdag zijn rentree zou kunnen maken. 'Maar als hij niet kan spelen, dan komt dat niet vanwege dit', doelde Klopp op het aanstaande bliksembezoek van Salah aan Ghana.

Salah en Mané nemen het in de strijd om de titel Afrikaans Voetballer van het Jaar op tegen Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund, die de prijs in 2015 al won. Vorig jaar werd Aubameyang tweede, achter de Algerijn Riyad Mahrez van Leicester City. Salah en Mané wonnen de prestigieuze titel nog nooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.