Liverpool is het helemaal kwijt: erbarmelijke cijfers voor de kampioen

Reacties

De bekeruitschakeling door Manchester United betekende de zoveelste domper voor Liverpool in een paar weken tijd. Jürgen Klopp houdt de moed erin en ziet voldoende aanknopingspunten, maar ook dat zijn ploeg op Old Trafford opnieuw niet genoeg bracht voor een bevredigend resultaat.

Liverpool is het helemaal kwijt: erbarmelijke cijfers voor de kampioen
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Dat was niet voor het eerst deze maand. Op 19 december maakte Liverpool nog gehakt van Crystal Palace, dat met liefst 0-7 van de mat werd geveegd, maar vervolgens kwam de klad erin. Een gelijkspel in eigen huis tegen West Bromwich Albion (1-1) bleek het begin van een reeks van vijf competitiewedstrijden op rij zonder ook maar een overwinning.

Het waren niet eens de zwaarste tegenstanders die in deze serie voorbijkwamen. Vooral het maken van doelpunten bleek een probleem: tegen Newcastle United (0-0), Southampton (1-0 nederlaag), Manchester United (0-0) en Burnley (0-1 nederlaag) scoorde Liverpool niet. Zondag lukte dat wel weer eens, maar twee goals van Mohamed Salah waren niet voldoende voor een opsteker.

Het is raar maar waar: van de laatste zeven wedstrijden won Liverpool, vorig seizoen nog ongenaakbaar in Engeland, er maar een.

Aan Klopp de taak om de rust binnen de kleedkamer te bewaren. Na de bekernederlaag op Old Trafford sprak hij over aanknopingspunten. 'Er zijn genoeg goede dingen die we uit deze wedstrijden kunnen halen, maar ook een paar fouten rondom de doelpunten van United', zei de coach. 'Als je hier wil winnen moet je top zijn en dat waren we helaas niet.'

'Het was een zware wedstrijd', vervolgde Klopp. 'We wilden het heel graag, maar het was niet voldoende. Als je een wedstrijd wint zijn er negatieve dingen te vinden en als je verliest zijn er negatieve dingen te vinden, maar het belangrijkste is dat ik zag dat de jongens het echt heel graag wilden. We hadden problemen met de counters van United, die waren intens. Maar nogmaals: er waren ook genoeg positieve punten.'

Klopp won met Liverpool al de landstitel en de Champions League, maar het FA Cup-toernooi is duidelijk niet zijn toernooi. De manager kwam met zijn ploeg nog nooit verder dan de vijfde ronde. Donderdag wacht voor Liverpool de zware uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Tottenham Hotspur - Liverpool?
  • 50% Zege Tottenham Hotspur (122 stemmen)
  • 25% Gelijkspel (61 stemmen)
  • 25% Zege Liverpool (61 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.