Liverpool hield zijn geld op zak, maar deed toch uitstekende zaken

Reacties

Waar de titelkandidaten Chelsea, Manchester City en Manchester United allemaal meer dan honderd miljoen euro uitgaven op de zomerse transfermarkt, daar deed Liverpool het opvallend rustig aan. Met Ibrahim Konaté viel er slechts een grote aankoop te verwelkomen op Anfield, maar op een ander vlak roerden The Reds zich wel.

Liverpool hield zijn geld op zak, maar deed toch uitstekende zaken
© Pro Shots

Liverpool verlengde deze zomer namelijk de contracten van diverse bepalende spelers. Op Deadline Day zette aanvoerder Jordan Henderson bijvoorbeeld zijn handtekening onder een nieuwe vierjarige verbintenis. De Engelse middenvelder kwam in 2011 over van Sunderland en staat inmiddels dus al tien jaar onder contract bij de ploeg van manager Jürgen Klopp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn nieuwe contract volgt Henderson het voorbeeld van vijf andere dragende krachten. Rechtsback Trent Alexander-Arnold was eind juli de eerste die een nieuw contract tekende, daarna deden ook middenvelder Fabinho, doelman Alisson, de weer fitte Virgil van Dijk en linksback Andy Robertson dat. Daarmee ligt de kern van het elftal weer langdurig vast.

Konaté
Met alleen de komst van Konaté - de 22-jarige Franse verdediger kwam voor veertig miljoen euro over van RB Leipzig - zijn de uitgaven van Liverpool op de transfermarkt bescheiden gebleven, maar de club deed wel degelijk goede zaken. Alleen Georginio Wijnaldum bleek niet te behouden. De Oranje-international vertrok transfervrij naar Paris Saint-Germain.

Ibrahim Konaté was deze zomer de enige grote aankoop van Liverpool.
© Pro Shots
Ibrahim Konaté was deze zomer de enige grote aankoop van Liverpool.

Er breken echter nog belangrijke maanden aan. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané hebben een contract dat allemaal in 2023 afloopt. Als die verbintenissen binnen nu en volgend jaar zomer niet worden verlengd, zou het moment dat de geroemde aanvalsdrietand van Liverpool uit elkaar valt wel eens snel dichterbij kunnen komen.

Firmino, Mané & Salah
Mocht dat gebeuren, dan zal Liverpool ook fors de buidel moeten trekken om de selectie op peil te houden. Een aanvaller van het niveau Firmino, Mané of Salah (inmiddels allemaal 29 jaar oud) is alleen voor de hoofdprijs aan te trekken. Met de vorig seizoen aangetrokken Diogo Jota heeft de club de eerste opvolger al in huis, of dat genoeg is zal blijken.

Jamie Carragher vindt in ieder geval van niet. 'Ik zou graag zien dat ze een aanvaller halen, ik denk dat we op dat gebied tekort komen', zei de oud-verdediger voor de transferdeadline tegen Sky Sports. Zorgen maakt hij zich niet. 'Dit jaar ging het geld in de nieuwe contracten zitten, volgend jaar zal er misschien weer meer worden uitgegeven op de transfermarkt.'

zomerse transferuitgaven liverpool onder klopp

Zomer Uitgaven Duurste aankoop
2021 40 miljoen Konaté (RB Leipzig) – 40 miljoen
2020 80 miljoen Diogo Jota (Wolves) – 45 miljoen
2019 1,9 miljoen Van den Berg (PEC Zwolle) – 1,9 miljoen
2018 182 miljoen Alisson (AS Roma) – 62,5 miljoen
2017* 89 miljoen Salah (AS Roma) – 42 miljoen
2016 80 miljoen Mané (Southampton) – 42 miljoen

* Virgil van Dijk kwam in de winter voor 84,5 miljoen over van Southampton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.