Liverpool grijpt in en haalt op Deadline Day toch nog een middenvelder

Reacties

Bij het scheiden van de markt heeft Liverpool nog een middenvelder aan de selectie toegevoegd. The Reds huren Arthur (26) voor een seizoen van Juventus. De huursom bedraagt 4,5 miljoen euro, en de Engelsen kunnen hem kopen voor 37,5 miljoen. Daarmee komt de club tegemoet aan de wens van manager Jürgen Klopp om de selectie nog te versterken.

Liverpool grijpt in en haalt op Deadline Day toch nog een middenvelder
© Pro Shots

Liverpool beleeft een moeilijke seizoenstart, en Klopp hamert er al weken op dat hij nog een nieuwe speler nodig had. De negentienvoudig Engels landskampioen kon in de eerste drie wedstrijden niet winnen. Na een eclatante zege op Bournemouth (9-0), volgde woensdagavond een zwaarbevochten zege in de slotfase op Newcastle United (2-1). In die wedstrijd viel aanvoerder Jordan Henderson uit met een hamstringkwetsuur, waardoor de nood voor versterking enkel toenam. Zeker omdat de Champions League volgende week al begint, en de agenda in de komende maanden dus overvol zit.

Arthur kwam in 2020 bij Juventus. Dit seizoen kwam hij in Turijn nog niet aan spelen toe. Met deze transfer zal hij hopen zich in de kijker te spelen bij de nationale ploeg van Brazilië. Recent zat hij niet meer bij de selectie van de Goddelijke Kanaries. Met deze overstap lijken zijn kansen op wedstrijdritme toe te nemen, want naast Henderson zitten er met Thiago, Naby Keïta en Alex Oxlade-Chamberlain nog drie middenvelders in de ziekenboeg van Anfield.

De aanwinst is verheugd met zijn overgang, vertrouwde hij de officiële website van Liverpool toe. 'Ik ben heel, heel blij om hier te zijn en dit geweldige shirt met het beroemde logo te dragen. Ik ben er zeker van dat dit de juiste keuze was.'

Spelersprofiel

Arthur


Geboortedatum:
12 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Goiânia
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Fiorentina
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.