Liverpool-fans belonen Van Dijk voor indrukwekkende seizoenstart

Reacties

Virgil van Dijk is door de fans van zijn werkgever gekozen tot beste speler van Liverpool in de maand augustus. De Nederlandse verdediger bleef in de verkiezing Mohamed Salah en Sadio Mané voor.

Liverpool-fans belonen Van Dijk voor indrukwekkende seizoenstart

Het is voor het eerst sinds zijn komst in januari dat Van Dijk de Standard Chartered Player of the Month Award in ontvangst mag nemen. 'Ik wil iedereen die op mij heeft gestemd bedanken', zegt de mandekker op de website van The Reds. 'Ik ben blij met deze prijs, maar eigenlijk heeft iedere speler uit onze selectie de award wel verdiend. Iedereen doet het geweldig en dat zie je ook terug in de resultaten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool is na vier speelronden nog foutloos en staat (gedeeld) bovenaan in de Premier League. Drie van de vier zeges werden geboekt in augustus en Liverpool kreeg tegen West Ham United (4-0), Crystal Palace (0-2) en Brighton & Hove Albion (1-0) bovendien geen enkel tegendoelpunt. Van Dijk had een belangrijk aandeel in dat succes.

Vooral op bezoek bij Crystal Palace was Van Dijk niet te kloppen. Na dit duel werd hij bedolven onder de complimenten, bijvoorbeeld van zijn coach Jürgen Klopp en analist (tevens Liverpool-icoon) Jamie Carragher. 'Normaal gesproken heeft een verdediger een paar specifieke kwaliteiten en lost zijn partner in de defensie de problemen op die hij niet kan oplossen. Maar Van Dijk kan alles zelf', stelde laatstgenoemde.

Zaterdag speelt Liverpool om 13.30 uur uit tegen Tottenham Hotspur, dat voor de interlandbreak tegen Watford zijn eerste nederlaag van dit seizoen leed en na vier competitiewedstrijden op negen punten staat.

Vorige week kreeg Van Dijk ook al goed nieuws. Hij is een van de twintig genomineerden voor de defensie in het FIFPRO Wereldelftal van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.