Liverpool en jubilaris Van Dijk maken einde aan ongeslagen status Napoli

Liverpool heeft het tot nu toe ongenaakbare Napoli dinsdagavond de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Jubilaris Virgil van Dijk speelde een hoofdrol bij de laatste goal van The Reds op Anfield.

Liverpool
Liverpool
2 - 0
Napoli
Napoli

Liverpool werd twee maanden geleden in Napels nog overklast door de koploper in de Serie A, maar wist zich door vier zeges op rij tegen Ajax en Rangers net als Napoli te kwalificeren voor de knock-outfase. Op Anfield ging het dinsdagavond om de eerste plaats in Groep A.

Zo'n spektakelstuk als in Stadio Diego Maradona werd het niet voor rust in Liverpool, maar Napoli was via Khvicha Kvaratskhelia wel direct dreigend in de openingsfase en na een half uur redde Alisson Becker op een schot van Tanguy Ndombélé. Enkele minuten later voorkwam Napoli-keeper Alex Meret een goal van Thiago Alcántara.

Hoofdrol Van Dijk
Voor Jürgen Klopp en Van Dijk was het een speciale avond: Klopp beleefde zijn vierhonderdste duel als Liverpool-manager (de honderdste in de Champions League) en Van Dijk speelde zijn tweehonderdste wedstrijd in het shirt van The Reds. Hun jubileumwedstrijd werd vlak na rust opgeschrikt door een goal van Napoli-verdediger Leo Østigård: de Noor kopte raak uit vrije trap, maar deed dat in buitenspelpositie.

Kvaratskhelia was niet lang daarna ook gevaarlijk, maar Becker redde knap op de poging van de flitsende Georgiër. Napoli hoopte de foutloze serie in de groepsfase van de Champions League én de ongeslagen status van dit seizoen in alle competities te vervolgen, maar kreeg in de slotfase een dreun te verwerken. Na een corner werkte Salah een rebound binnen.

Diep in de blessuretijd leek Van Dijk ook nog te scoren. Meret redde knap op zijn nieuwe kopbal uit een corner, maar de bal dreigde alsnog over de doellijn te rollen voor de keeper. Invaller Darwin Núñez tikte de bal vlak voor de doellijn binnen, maar leek dat in buitenspelpositie te doen. Na een lang VAR-beraad bleef de 2-0 alsnog staan. Napoli gaat ondanks de nederlaag wel als groepswinnaar naar de achtste finales.