Liverpool en City opgelet: transfers Werner en Ziyech zijn statement Chelsea

Reacties

Met het aantrekken van Hakim Ziyech en Timo Werner nemen ook de verwachtingen toe bij Chelsea. Manager Frank Lampard erkent dat de twee miljoenenaankopen de druk om te presteren te verhogen. Maar dat is ook precies wat ze willen op Stamford Bridge.

Liverpool en City opgelet: transfers Werner en Ziyech zijn statement Chelsea
© Pro Shots

Chelsea rondde afgelopen donderdag de komst van Werner af, waarmee de club na Ziyech al twee grote transfers heeft afgerond voor het nieuwe seizoen. Gezamenlijk kostten de rappe aanvaller van RB Leipzig en de technisch begaafde spelmaker van Ajax meer dan negentig miljoen euro. En daar blijft het volgens Engelse media de komende maanden niet bij.

Het doel van Chelsea voor komend seizoen is namelijk duidelijk: drie jaar na het laatste kampioenschap weer meedoen om de titel in Engeland. 'Dit is Chelsea Football Club, we willen het gat dichten', vertelde Lampard monter richting de hervatting van de Premier League tegen Aston Villa. 'Het aantrekken van zowel Timo en Ziyech is een mooi statement.'

Lampard beseft dat het gat met Liverpool en Manchester City groot is, maar waarschuwt de buitenwacht ervoor niet meteen wonderen te verwachten van Ziyech en Werner en de andere aankopen die nog gaan volgen. 'We moeten de spelers die hier binnenkomen de tijd geven om zich aan te passen aan de competitie. Er zijn andere posities waar we ons mogelijk nog willen versterken.'

Dat Chelsea de portemonnee trekt, verhoogt de druk op zijn eigen positie, weet Lampard als voormalig topspeler en boegbeeld van The Blues maar al te goed. 'Ja, waarschijnlijk wel. En dat snap ik ook. Die druk is er bij Chelsea altijd. We willen onszelf verbeteren, dat staat voorop. Als dat druk oplevert, maakt dat mij niet uit. Ik leg mezelf nog veel meer druk op', aldus de 42-jarige manager.

'Chelsea wordt echt een titelkandidaat met Werner en Ziyech erbij'
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.