Liverpool bezwijkt niet onder druk na curieus cornerdoelpunt

Reacties

Liverpool heeft een week na het kwijtraken van de koppositie in de Premier League geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Burnley. Ondanks een vroege tegenvaller bleven The Reds, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum opnieuw in de basis, in het spoor van concurrent Manchester City.

Liverpool bezwijkt niet onder druk na curieus cornerdoelpunt
Liverpool
Liverpool
4 - 2
Burnley
Burnley

City staat sinds vorige week zondag weer bovenaan, omdat Liverpool niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Everton. Diverse prominenten vroegen zich in aanloop naar en na afloop van de Merseyside Derby af of de ploeg van manager Jürgen Klopp wel kan omgaan met de druk die komt kijken bij het binnenhalen van de eerste landstitel sinds 1990. Zondag bleek in ieder geval dat het wel goed zat met de mentale weerbaarheid van The Reds.

Liverpool keek na zes minuten namelijk al tegen een achterstand aan, die ook nog eens op curieuze wijze tot stand kwam. Een corner van Ashley Westwood vloog bij de tweede paal in één keer binnen. Doelman Alisson werd daarbij dusdanig gehinderd in zijn doelgebied, dat het een gegronde reden leek om de treffer af te keuren. Dat gebeurde niet, waardoor de eerste tegengoal in de Premier League sinds 4 februari (1-1 bij West Ham United) een feit was.

De eerste tegengoal in meer dan een maand tijd van Liverpool is in de maak.
De eerste tegengoal in meer dan een maand tijd van Liverpool is in de maak.

Het bracht Liverpool niet van de kook. Binnen het half uur hadden Roberto Firmino en Sadio Mané de wedstrijd doen kantelen. De Braziliaanse aanvaller tikte de bal in de negentiende minuut van dichtbij binnen, nadat een voorzet van Mohamed Salah met wat geluk bij hem terecht was gekomen. Tien minuten later haalde Mané de trekker over, nadat de bal dankzij slecht wegwerken van Burnley nogmaals in het strafschopgebied was beland.

De twee aanvallers onderstreepten daarmee nog maar eens hun belang voor de ploeg van Klopp. Firmino maakte voor het vierde seizoen op rij meer dan tien Premier League-treffers sinds hij in 2015 voor 41 miljoen euro overkwam van 1899 Hoffenheim, terwijl Mané in de voetsporen trad van Michael Owen, Fernando Torres, Luis Suárez en Salah door in zes thuiswedstrijden op rij te scoren in competitieverband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daartegenover staat dat Salah voor de vijfde officiële wedstrijd op rij niet scoorde. Heel even leek daar verandering in te komen toen hij na een fraaie uittrap van Alisson op weg was naar het doel van Tom Heaton. De Egyptenaar werd echter gestuit, waarna Firmino zijn tweede van de middag over de doellijn tikte. Het was sinds de komst van Klopp de honderdste keer dat de Braziliaan direct betrokken was bij een Liverpool-goal (63 goals, 37 assists).

Daarmee leek ook het laatste beetje spanning uit de wedstrijd verdwenen, maar in de extra tijd was het toch nog even oppassen geblazen voor Liverpool toen voormalig AZ'er Johann Berg Gudmundsson er nog 3-2 van maakte. Klopp zag het langs de lijn met afgrijzen aan, maar Mané stelde zijn coach al snel gerust: 4-2. Daardoor kunnen The Reds zich met een gerust hart gaan richten op de return tegen Bayern München van komende woensdag.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.