'Liverpool als een Formule 1-wagen in het Londense verkeer'

Reacties

Na precies drie maanden zonder nederlaag ging het uitgerekend tegen de hekkensluiter van de Premier League weer eens mis voor Liverpool. Carlos Carvalhal, coach van Swansea City, kwam na de 1-0 overwinning van zijn ploeg met een mooie vergelijking.

'Liverpool als een Formule 1-wagen in het Londense verkeer'

Carvalhal weet dat zijn team minder kwaliteit heeft dan Liverpool en paste zijn strijdwijze daar op aan. 'Ik zei tegen mijn spelers dat Liverpool net een Formule 1-wagen is. Maar als je een Formule 1-wagen om vier uur 's middags in het Londense verkeer laat rijden, dan zal deze niet erg hard gaan. Dat was dus waar we voor moesten zorgen. We moesten Liverpool op een manier laten spelen waar zij niet van houden', zei Carvalhal voor de camera van Sky Sports.

Daar slaagde Swansea behoorlijk in. 'Ik ben boos en gefrustreerd', mopperde Liverpool-coach Jürgen Klopp in gesprek met de BBC. 'Dit was geen goede wedstrijd van ons. We deden niet wat we wilden doen. Dit is ons nog niet vaak gebeurd in dit seizoen, dus ik had dit ook niet zien aankomen.'

Klopp wilde niet negatief zijn over de defensieve speelwijze van Swansea: 'Zij vechten voor hun leven en daar hebben wij geen probleem mee. Waar we wel een probleem mee hebben, is hoe wij aanvallend voor de dag kwamen. Dit is natuurlijk niet waarvoor we naar Wales zijn afgereisd. We hebben helemaal niets en dat is onze eigen schuld.' Liverpool staat na 24 speelronden vierde in de Premier League; Swansea staat nog steeds onderaan, maar heeft nu wel evenveel punten als West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.