Lijnders zet met NEC grote stap richting Eredivisie

Reacties

NEC heeft maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League. De formatie van Pepijn Lijnders won zelf van hekkensluiter Jong FC Utrecht en zag Fortuna Sittard punten verspelen tegen De Graafschap.

Lijnders zet met NEC grote stap richting Eredivisie

Jong FC Utrecht - NEC 0-2
Nog voor de pauze kwamen de Nijmegenaren op voorsprong door een fraai lobje van Ferdi Kadioglu. Tien minuten na de pauze maakte Calvin Verdonk zijn tweede treffer van het Jupiler League-seizoen. Na de zege staat NEC één punt boven Jong Ajax. De beloften van de Amsterdammers maken uiteraard geen kans op promotie naar de Eredivisie. De voorsprong op Fortuna Sittard is na maandagavond zes punten. Er staan nog negen wedstrijden op de rol in de Jupiler League.

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-1
Fortuna Sittard zag NEC maandagavond uitlopen in de strijd om het kampioenschap. Tegen De Graafschap kwamen de Limburgers niet verder dan een gelijkspel. Na een half uur keek Fortuna in eigen huis tegen een achterstand aan. Tarik Tissoudali tikte bij de tweede paal de openingstreffer binnen voor De Graafschap.

Er gloorde hoop voor Fortuna nadat Fabian Serrarens een kwartier voor het einde van het veld werd gestuurd. Hij kreeg een rode kaart na een overtreding op Wessel Dammers. Tegen het tiental van De Superboeren pakte Fortuna kort voor het einde nog een punt. Een droge knal van de toekomstig Ajacied Perr Schuurs was doelman Filip Bednarek te machtig.

FC Dordrecht kroonde zich na een spannende ontknoping tot winnaar van de derde periode. Lees hier hoe De Schapenkoppen onder meer FC Emmen en Jong Ajax onder zich hielden:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.