FC Dordrecht pakt periodetitel en mag dromen van Eredivisie

Reacties

FC Dordrecht heeft maandagavond de derde periodetitel in de Jupiler League gegrepen tegen RKC Waalwijk. De Schapenkoppen kunnen zich hierdoor opmaken voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

FC Dordrecht pakt periodetitel en mag dromen van Eredivisie

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 1-0
Het enige doelpunt liet lang op zich wachten aan De Krommedijk. Twintig minuten voor het einde schoof Denis Mahmudov na een snelle uitbraak de bevrijdende treffer binnen.

Met een overwinning van FC Dordrecht hield ook direct het rekenwerk op voor de andere ploegen. Met een overwinning ging de derde periodetitel sowieso naar de formatie van Gérard de Nooijer.

Dordrecht maakt dus kans op een rentree in de Eredivisie. In het seizoen 2014/15 was de club voor het laatst actief op dat podium. Destijds eindigde FC Dordrecht troosteloos onderaan. Wat de prestatie van FC Dordrecht extra bijzonder maakt, is dat het vorig seizoen ternauwernood degradatie uit het profvoetbal voorkwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Oss - FC Emmen 2-3
FC Emmen greep al vroeg de voorsprong tegen FC Oss. Mario Bilate ging om de doelman heen en schoof hem vervolgens beheerst binnen. De Brabanders kwamen vervolgens langszij door een treffer van Fatih Kamaçi. Na een vuurpijl van achteruit kopte de middenvelder raak. De bezoekers namen weer de leiding door Glenn Bijl, maar nog voor de pauze trok Richard van der Venne de stand weer gelijk: 2-2.

Na de pauze kwam Emmen weer op voorsprong, maar ze waren nog altijd afhankelijk van een slecht resultaat van FC Dordrecht. Cas Peter schoot erg overtuigend een penalty in de bovenhoek. Doordat Dordrecht de overwinning tegen RKC Waalwijk over de streep trok, mocht de overwinning van Emmen niet baten.

Jong Ajax - FC Eindhoven 4-0
De beloften van de Amsterdammers zaten voor de rust al op rozen. Dennis Johnsen maakte een fraai stiftje en even later zette Noussair Mazraoui de stand op 2-0. In de tweede helft kopte Dani de Wit het derde doelpunt binnen voor de Amsterdammers. Vijf minuten later was de twintigjarige middenvelder opnieuw trefzeker: 4-0.

Eindstand derde periode Jupiler League:
1. FC Dordrecht 9-21 (16-10)
2. FC Emmen 9-20 (16-10)
3. Jong Ajax 9-19 (21-12)
4. Telstar 9-17 (25-18)
5. Jong AZ 9-17 (14-9)

Overige uitslagen:
Fortuna Sittard – De Graafschap 1-1
Helmond Sport – FC Den Bosch 3-1
FC Volendam – MVV 2-2
Almere City – Telstar 2-3
Jong PSV – SC Cambuur 1-1
Jong AZ – Go Ahead Eagles 0-0
Jong FC Utrecht - NEC 0-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.