Lijnders looft Liverpool-steunpilaren Van Dijk en Wijnaldum

Reacties

Liverpool strijdt dit seizoen nog altijd om de eerste titel in Engeland sinds 1990 en ook de Champions League kan nog gewonnen worden. In de halve finale wacht Barcelona. Pepijn Lijnders keerde na zijn mislukte avontuur bij NEC terug als eerste assistent van manager Jürgen Klopp en ziet hoe belangrijk de Nederlandse inbreng is bij The Reds.

Lijnders looft Liverpool-steunpilaren Van Dijk en Wijnaldum

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk zijn van fundamenteel belang voor de samenhang in het elftal van Liverpool, vertelt Lijnders in een uitgebreid interview met VI. 'Gini doet het geweldig. Wat een karakter. Hij is zó goed in een elftal met verdediging. Hij verbindt onze verdediging en aanval met elkaar.'

Van een samenwerking met Van Dijk lijkt het in eerste instantie niet te komen, want de komst van de mandekker valt in januari 2018 samen met het vertrek van Lijnders naar NEC. 'Kom ik eindelijk, ben jij weg', grapte Van Dijk toentertijd naar hem.

Na zijn terugkeer in de zomer zag Lijnders wat de verdediger toevoegt aan het elftal. 'Hij geeft ons de mogelijkheid verder van ons doel te spelen en is heel waardevol bij het verdedigen van ballen door de lucht. Ook aan de bal is hij fantastisch: hard inspelen over de grond, indribbelen en een goede wisselpass. Hij staat er elke keer.'

In de VI van deze week geeft Lijnders een inkijkje in de werkwijze bij Liverpool. Over Klopp die een sollicitatiebrief verscheurt, hoe je spelers leert om verder van het eigen doel te spelen en wat een inworpcoach eigenlijk doet. Het hele artikel valt hieronder te lezen via VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.