Ervaringsdeskundige Lijnders waarschuwt Liverpool voor Porto

Reacties

Pepijn Lijnders denkt dat Liverpool de borst nat kan maken voor het tweeluik met FC Porto in de kwartfinale van de Champions League. De Nederlandse assistent-trainer van Jürgen Klopp kent de Portugese topclub erg goed, omdat hij er tussen 2007 en 2014 jeugdtrainer was.

Ervaringsdeskundige Lijnders waarschuwt Liverpool voor Porto

Op papier lijkt Liverpool een gemakkelijke loting achter de rug te hebben, maar om die suggestie moet Lijnders lachen. Dat de Engelse topclub vorig seizoen nog met 5-0 van FC Porto won in het miljardenbal, is in de ogen van de Nederlander eerder een nadeel dan een voordeel.

'Er was maar één club bij de laatste acht in de Champions League die hoopte tegen Liverpool te loten en dat was FC Porto. Al de andere clubs wilden ons het liefst ontlopen, maar Porto vindt het geweldig om weer tegen ons te kunnen spelen. Dat weet ik omdat ik de mentaliteit van de club door en door ken', legt Lijnders uit in gesprek met The Times.

Lijnders verwacht een getergd Porto. 'Hun trainer Sergio Conceiçao is een echte motivator en zal alles uit de kast halen. Motivatie is niet eens het goede woord, hij zal het gooien op wraak. Zij willen iets rechtzetten. De instelling van Porto is: altijd meer, altijd beter. Alles en iedereen bij die club haat verliezen. Heel veel clubs voetballen voor de schoonheid van het spel, Porto speelt puur en alleen om prijzen te winnen.'

'Liverpool is minder spectaculair maar wel beter dan vorig jaar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.