Lijnders legt uit waarom revelatie Diogo Jota er meteen staat bij Liverpool

Reacties

Pepijn Lijnders heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax uitgelegd waarom Diogo Jota in zijn eerste maanden bij Liverpool meteen zo goed presteert. De Nederlandse assistent van Jürgen Klopp roemt de mentaliteit van de Portugese aanvaller.

Lijnders legt uit waarom revelatie Diogo Jota er meteen staat bij Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Ajax
Ajax

Jota kwam in september voor ongeveer 45 miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers en is met vijf goals in de Premier League en vier goals in de Champions League al meteen van grote waarde geweest voor Liverpool. De 23-jarige Portugees overtreft daarmee de verwachtingen op Anfield, gaf ook Klopp zelf al eens toe.

Volgens Lijnders speelt de Duitse manager zelf een belangrijke rol in de snelle aanpassing van Jota door de manier waarop hij zijn filosofie overbengt op de spelers. 'Hij is zo duidelijk, hij heeft de magie om deze dingen simpeler te laten lijken', vertelt de 37-jarige ex-trainer van NEC in het wedstrijdboekje van Liverpool voor het duel met Ajax.

'Diogo komt uit een goede tactische cultuur die het makkelijker maakt, maar we mogen niet vergeten dat het lichaam nog steeds tijd nodig heeft zich aan te passen', vervolgt Lijnders. 'Daarom zijn we voorzichtig. Hij moet zich aanpassen aan een nieuwe stijl en nieuwe ideeën, maar als je in een goede ploeg terecht komt worden dingen meestal makkelijker.'

En natuurlijk spelen ook de kwaliteiten van Jota een rol. 'Hij heeft die natuurlijke kwaliteiten die passen bij onze filofosie. Daarom wilden ze hem zo graag. Als er een nieuwe speler komt, is het altijd de vraag hoe hij zich aanpast aan het team. Maar je ziet bij hem het vuur in elke vezel als hij speelt, dus het aanpassingsproces is heel natuurlijk geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.