Lijnders leert van Klopp: 'Iedere dag nieuwe masterclass'

Reacties

Pepijn Lijnders (32) ziet het als een droom die uitkomt om samen te mogen werken met manager Jürgen Klopp. Dat vertelt de Nederlandse assistent-trainer van Liverpool op de clubwebsite.

Lijnders leert van Klopp: 'Iedere dag nieuwe masterclass'

'Voor een jonge coach betekent het hetzelfde om met de beste trainers ter wereld te werken als voor de spelers', geeft Lijnders (op de foto met Klopp), in het verleden onder meer actief als jeugdtrainer bij PSV en FC Porto, aan. 'Het is simpel: iedere dag is er weer een nieuwe masterclass.'

'Het is vergelijkbaar met een congres. Er is daar altijd wel een spreker die je enorm aanspreekt en over wie je denkt wow', vervolgt hij zijn verhaal. 'Het is speciaal wanneer je iedere dag met die persoon kunt samenwerken en dat is precies de situatie waarin ik nu zit.'

Afgelopen zomer werd Lijnders door Brendan Rodgers als coach van de Onder-16 van Liverpool doorgeschoven naar het eerste team. Hij werd assistent-trainer, maar kreeg ook de taak om jeugdspelers in de gaten te houden. Dit omdat de hoofdcoach daar niet altijd tijd voor heeft.

Ook na de aanstelling van Klopp als opvolger van de Noord-Ier bij The Reds bleef Lijnders aan bij de hoofdmacht. 'Net als Rodgers heeft ook Klopp al laten zien dat hij spelers uit de eigen jeugdopleiding een kans wil geven', vertelt de Nederlander over de trainer waarmee hij sinds begin oktober samenwerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.