Lijnders eenmalig hoofdtrainer van Liverpool door schorsing Klopp

Reacties

Liverpool moet het zaterdag zonder Jürgen Klopp stellen. De energieke Duitse manager van The Reds was in de wedstrijd tegen Manchester City zijn emoties niet de baas. Dat kwam hem op een veldverwijzing te staan, en nu ook op een wedstrijd schorsing.

Lijnders eenmalig hoofdtrainer van Liverpool door schorsing Klopp
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Southampton
Southampton

Aanvankelijk werd Klopp alleen beboet voor zijn gedrag, er was hem een geldstraf opgelegd van ruim 34.000 euro. Dat vond de Engelse voetbalbond niet ver genoeg gaan, en in hoger beroep hebben ze hun zin gekregen. Klopp kreeg een wedstrijd schorsing opgelegd en Liverpool is inmiddels akkoord gegaan met die sanctie. Daardoor mist hij zaterdagmiddag het duel met Southampton op Anfield.

In de wedstrijd tegen Manchester City kookte de potjes van Klopp over. De emotionele manager trok furieus van leer toen de arbitrage een duidelijke en forse overtreding van Bernardo Silva op zijn protegé Mohamed Salah onbestraft liet. Het is niet Klopps eerste schorsing, hij kreeg ook al eens straf na een woeste tirade tijdens een Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en Napoli.

Dat betekent dat Pepijn Lijnders zaterdag de eindverantwoordelijke is. Dat was hij eerder dit jaar ook al tijdens een wedstrijd tegen Chelsea. Klopp moest toen verstek laten gaan omdat hij positief had getest op het coronavirus. Bij de tegenstander uit Zuid-Engeland zit in de persoon van Nathan Jones overigens een debuterende trainer op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.