Klopp hoort straf na rode kaart tegen Manchester City

Reacties

Jürgen Klopp heeft een boete gekregen na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Manchester City van zondag 16 oktober. De trainer van Liverpool moet 30 duizend pond betalen, omgerekend circa 34,8 duizend euro.

Klopp hoort straf na rode kaart tegen Manchester City
© Pro Shots

Klopp werd 'ongepast gedrag' ten laste gelegd en accepteerde die aanklacht. De trainer gaf na de wedstrijd al aan dat hij terecht werd weggestuurd. Klopp was boos na een onbestrafte, vermeende overtreding van Bernardo Silva op Mohamed Salah en reageerde zijn frustratie af op een assistent-scheidsrechter.

'Natuurlijk was het een rode kaart. Ik ging een grens over. Ik denk niet dat respectloos was richting wie dan ook, maar de manier waarop ik overkwam was al een rode kaart waard', erkende Klopp. 'Ik was het even kwijt op dat moment. Dat is niet oké. Maar toch zou ik willen zeggen: hoe kun je niet fluiten voor een overtreding?'

De Duitser heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan, maar zal de straf naar verwachting accepteren. Hij ontloopt immers een schorsing en kan zaterdag plaatsnemen in de dug-out voor de thuiswedstrijd tegen Leeds United. Overigens kan ook de FA formeel in beroep te gaan, omdat de strafmaat door een onafhankelijke commissie is bepaald.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.