Lien tekent bij FC Groningen: 'In Noorwegen een grote club'

Reacties

FC Groningen heeft de komst van Kristian Lien bevestigd. De 21-jarige aanvaller komt over van het Noorse Mjøndalen en tekent voor vier seizoenen met een optie op nog een jaar. De Noor is trots op zijn transfer naar de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Lien tekent bij FC Groningen: 'In Noorwegen een grote club'
© FC Groningen

Lien was halverwege het seizoen in Noorwegen gedeeld topscorer met tien goals in vijftien wedstrijden. Via zijn geboortedorp Flekkefjord, IK Start en Flekkerøy kwam de aanvaller in de zomer van 2022 bij Mjøndalen terecht. Een jaar later staat de Noor voor zijn eerste avontuur in het buitenland.

'Ik ben de eerste speler uit Flekkefjord die naar het buitenland vertrekt', vertelt Lien op de clubwebsite. 'Daar ben ik best trots op. Ik kijk er enorm naar uit om in Groningen te beginnen. In Noorwegen is FC Groningen een grote club met een goede reputatie. Ik heb een warm gevoel bij de eerste indrukken die ik van de club en de stad heb gekregen en voel mij zeer welkom.'

Lien gaat bij Groningen de concurrentiestrijd aan met Kevin van Veen. 'Ik ben leergierig en luister en kijk graag naar de oudere, meer ervaren spelers. In het veld ben ik een vechter. Ik stop veel energie in de wedstrijd en geef nooit op. Ik ben op een gezonde manier agressief in mijn spel en hou van scoren. Vooral laat in de wedstrijd, want de beslissende doelpunten zijn het mooiste.'

Groningen haalt met Lien de zesde nieuweling van deze zomer binnen, na Van Veen, Hidde Jurjus, Marco Rente, Marvin Peersman en Daniël Beukers.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.