Lewandowski mist strafschop en laat sterker Mexico ontsnappen

Reacties

Mexico en Polen zijn er dinsdag niet in geslaagd om een goal te maken. Dat doet vooral veel pijn bij Robert Lewandowski, die een strafschop miste. Hij heeft zo nog altijd niet gescoord op een WK.

Lewandowski mist strafschop en laat sterker Mexico ontsnappen
© Pro Shots
Mexico
Mexico
0 - 0
Polen
Polen

Mexico en Polen hoopten dinsdag goede zaken te kunnen doen in Groep C, nadat Argentinië eerder op de dag verrassend onderuit was gegaan tegen Saoedi-Arabië (1-2). Een overwinning zou daardoor al een mooie stap richting de knock-outfase kunnen betekenen. De spanning die daarbij kwam kijken, leek Mexico (met Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez in de basis) en Polen (met Feyenoorder Sebastian Szymanski) niet goed te doen.

In de eerste helft gebeurde er nauwelijks iets. Polen noteerde voor rust geen enkele serieuze doelpoging, terwijl Mexico via Alexis Vega en Jesús Gallardo in ieder geval nog voor wat gevaar zorgde. Gescoord werd er echter niet. Bij de start van de tweede helft bleven de Mexicanen druk zetten, maar het was Polen dat met dank aan de VAR de beste kans op de openingstreffer kreeg.

Na balverlies van Álvarez gingen Héctor Moreno en Lewandowski het gevecht om de bal aan. Beide spelers gebruikten daarbij hun armen en Lewandowski ging, net voordat hij wilde schieten, naar de grond. Scheidsrechter Chris Beath vond dat er niets aan de hand was, maar werd gecorrigeerd door de VAR, waarna de bal alsnog op de stip ging. Lewandowski meldde zich vol vertrouwen. De inzet van de spits was echter zwak en werd gekeerd door Guillermo Ochoa.

De teleurstelling was enorm bij Lewandowski, die in het restant niet nog eens zo'n grote kans kreeg. De Mexicaanse aanvallers kwamen er aan de overkant ook niet doorheen en daardoor eindigde het tweede duel in Groep C zoals hij begonnen was: 0-0. Saoedi-Arabië staat nu bovenaan in de poule. Zaterdag treft Polen de koploper en speelt Mexico tegen Argentinië. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.