Lewandowski kent weinig mededogen met zijn oude club Dortmund

Reacties

Robert Lewandowski weet vanavond de schijnwerpers op zich gericht. Zijn productie tegen Borussia Dortmund geeft  de Bundesliga-topper voor de Poolse goalgetter van Bayern München een extra laag.

Lewandowski kent weinig mededogen met zijn oude club Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Lewandowski verruilde in 2014 BVB (transfervrij) voor Bayern München. Veel mededogen heeft de spits niet gehad voor zijn oude club die hem vier jaar eerder wegplukte uit Polen. In de Bundesliga scoorde hij liefst zestien keer in de elf duels die hij speelde tegen Borussia Dortmund.

Slechts twee keer stond Lewa in competitieverband droog tegen BVB. Na zijn twee doelpuntloze ontmoetingen met Dortmund in 2016 hervond hij zijn scoringsdrift tegen de oude bekende. Met twaalf doelpunten in de laatste zes competitiewedstrijden staat de teller op zestien. Met dat aantal komt hij in de buurt van het record van Klaus Allofs, die in de Bundesliga achttien keer scoorde tegen BVB. De gewezen Duitse international had daarvoor 22 duels nodig.

Treffers tegen Dortmund kunnen Lewandowski helpen om een ander Bundesliga-record aan te scherpen. De Pool heeft nog dertien doelpunten nodig om het mythische record van Gerd Müller te evenaren. Der Bomber kwam in 1972 tot veertig doelpunten in de Bundesliga. 'Hij heeft nog zeven wedstrijden om die magische grens van 40 te halen', zegt Bayern-trainer Hansi Flick in de aanloop naar de topper. 'Het wordt lastig, maar als iemand de kwaliteiten heeft dan is het Lewandowski wel.' Dat kunnen ze in Dortmund niet anders dan beamen.

Duitse titelstrijd: 'Ik denk dat Haaland nooit zo compleet wordt als Lewandowski'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.