Lewandowski dient transferverzoek in bij Bayern München

Reacties

Na vier jaar lijkt er een einde te komen aan de succesvolle samenwerking tussen Bayern München en Robert Lewandowski. De Poolse topspits heeft volgens zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi aan de clubleiding van Der Rekordmeister laten weten dat hij wil vertrekken.

Lewandowski dient transferverzoek in bij Bayern München

Lewandowski verlengde in december 2016 zijn contract bij Bayern nog tot medio 2021, maar is niet van plan dat uit te dienen. 'Robert voelt dat hij een verandering en een nieuwe uitdaging in zijn loopbaan nodig heeft', zegt Zahavi tegen Sport Bild. 'De eindverantwoordelijken van Bayern zijn daarvan op de hoogte gesteld.'

Sinds bekend werd dat Lewandowski met Zahavi een nieuwe agent in de arm had genomen, gonsde het al van berichten over een eventueel vertrek van de 29-jarige aanvaller. Vooral Real Madrid werd genoemd als mogelijke bestemming. 'Geld of één specifieke club zijn niet de beweegredenen van Robert', verzekert de Israëliër echter.

Zahavi rekent erop dat vrijwel alle internationale topclubs in de rij zullen staan voor Lewandowski, in zijn ogen de beste spits ter wereld, én dat de directie van Bayern meewerkt aan de vertrekwens van zijn cliënt. 'Iedereen in de clubleiding van Bayern heeft zelf een grote carrière gehad. Ze zullen de situatie begrijpen.'

Weddenschap
Eind maart zei voorzitter Karl-Heinz Rummenigge nog met grote stelligheid dat Lewandowski niet te koop is, toen er druk werd gespeculeerd over een transfer naar Real Madrid. 'Ik ga graag de weddenschap aan dat Robert ook komend seizoen honderd procent zeker bij Bayern zal spelen', zei Rummenigge destijds tegen Kicker.

Lewandowski kwam in 2014 transfervrij over van Borussia Dortmund en was sindsdien goed voor 151 treffers in 195 officiële duels voor Bayern. De aanvoerder van WK-ganger Polen werd in die periode twee keer topscorer van de Bundesliga (2015/16 en 2017/18) en met Bayern vier keer op rij kampioen van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.