Leverkusen zeker van Champions League na zege op Hertha

Reacties

Met de zevende zege op rij heeft Bayer Leverkusen zich twee speelrondes van het einde verzekerd van een Champions League-ticket. Hertha BSC werd definitief op afstand gezet (2-1).

Leverkusen zeker van Champions League na zege op Hertha

Hertha BSC had de strijd om het derde Duitse startbewijs voor de Champions League nog spannend kunnen maken, maar de benodigde overwinning op Leverkusen bleek een brug te ver voor De Oude Dame. Na ruim een kwartier waren de perspectieven al somber geworden.

Julian Brandt (foto) zette Bayer na twee minuten op voorsprong. De negentienjarige aanvaller zette daarmee zijn succesreeks voort aangezien hij ook in alle vijf voorgaande wedstrijden tot scoren was gekomen.

Hertha BSC toonde pas herstel na de 2-0 van Leverkusen van Lars Bender. Vedad Ibisevic bracht de Berlijnse formatie hoop. Maar die bleek ijdel, want de gasten kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer van Bosnische makelij. De thuisploeg kreeg de betere kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar onder anderen invaller Stefan Kiessling liet na de genadeklap uit te delen.

Leverkusen is door de zevende overwinning op rij, en het gelijkspel van Borussia Mönchengladbach bij Bayern München, zeker van de derde plaats in de Bundesliga en daarmee een Champions League-ticket. Hertha BSC moet zich richten op de vierde plaats, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Op basis van een beter doelsaldo is die in handen van Gladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.