Leverkusen vervolgt sterke reeks sinds ontslag Bosz

Bayer Leverkusen heeft voor de tweede keer in drie wedstrijden gewonnen onder interim-trainer Hannes Wolf. In de BayArena werd zaterdagavond 1. FC Köln verslagen, waardoor een ticket voor Europees voetbal steeds dichterbij komt voor de club die eind maart Peter Bosz wegstuurde.

Bayer Leverkusen
3 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Voor de Leverkusen-leiding was de 3-0 nederlaag tegen Hertha BSC van 21 maart de druppel. Die wedstrijd ging de boeken in als de laatste wedstrijd onder Bosz, die twee jaar en drie maanden na zijn aantreden werd ontslagen. De subtopper strikte vervolgens de veertigjarige Duitser Wolf, ook trainer van Duitsland Onder-18, als tijdelijke vervanger.

De tussenbalans na drie duels onder Wolf is uitstekend. Het dolende Schalke 04 werd verslagen, uit tegen 1899 Hoffenheim werd met 0-0 gelijkgespeeld en in het derde duel volgde dus een overwinning. De start van Leverkusen was tegen Köln al uitstekend. In de vijfde minuut opende Leon Bailey al de score tegen de nummer zeventien van de Bundesliga. Daarna was er in de 35ste minuut even schrik toen de bezoekers een strafschop kregen, maar die beslissing van scheidsrechter Sören Storks werd teruggedraaid na ingrijpen van de VAR.

In tegenstelling tot vaak het geval was in de jaren met Bosz als coach had Leverkusen nu eens niet het meeste balbezit. Köln nam in de tweede helft het initiatief, maar Leverkusen was bijzonder effectief. Via Moussa Diaby en opnieuw Bailey liep de thuisploeg uit naar een 3-0 overwinning. Het was opvallend dat er geen Nederlander in de basis stond bij Leverkusen. Jeremie Frimpong en Daley Sinkgraven vielen wel in. Timothy Fosu-Mensah ontbrak door een blessure bij de selectie.

Een belangrijke kanttekening bij de opmars van Leverkusen: het programma onder Wolf was tot nu toe wel relatief makkelijk, met drie wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje. Dinsdag wacht een uitwedstrijd tegen koploper Bayern München, volgend weekend ontvangt Die Werkself concurrent Eintracht Frankfurt. De vijfde plaats die Leverkusen nu bezet, geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de groepsfase van de Europa League.