Degradatie Schalke dichterbij ondanks eerste goal Huntelaar sinds rentree

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 zaterdagmiddag bij zijn eerste basisplaats sinds zijn rentree niet aan de broodnodige overwinning kunnen helpen. De 37-jarige spits scoorde wel, maar desondanks was Bayer Leverkusen in het eerste duel na het ontslag van Peter Bosz te sterk voor de hekkensluiter van de Bundesliga.

Bayer Leverkusen
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Huntelaar moest sinds zijn terugkeer in januari door aanhoudend blessureleed vanaf de kant toezien hoe de situatie van zijn geliefde Schalke alleen maar uitzichtlozer werd. Met slechts twee invalbeurten en 24 minuten in totaal kon de 37-jarige spits, overgekomen van Ajax, tot nu toe niet uitgroeien tot de redder in nood die hij had gehoopt te zijn.

Ook nu lukte dat weer niet, al scoorde Huntelaar wel voor het eerst sinds april 2017 in de Bundesliga. Nadat hij in de eerste helft al enkele keren dreigend was geweest en zijn doelpunt in de zestigste minuut werd afgekeurd wegens buitenspel, was het tien minuten voor tijd wel raak toen hij de bal op de borst aannam en vakkundig raak volleerde.

Doelpunt nummer 127 in dienst van Schalke kwam te laat om nog iets over te houden aan het uitduel met Leverkusen. Lucas Alario had in de 26ste minuut na een fraaie actie van Kerim Demirbay voor de 1-0 gezorgd en na de afgekeurde goal van Huntelaar verdubbelde invaller Patrik Schick op aangeven van Florian Wirtz de marge: 2-0.

Na de aansluitingstreffer van Huntelaar gloorde er toch nog enige hoop voor Schalke, maar een punt meenemen uit Leverkusen was te veel gevraagd. Dus debuteerde Hannes Wolf met een zege als opvolger van Bosz en wordt handhaving voor Schalke moeilijker en moeilijker. Met nog zeven duels te gaan lijkt het gat immers onoverbrugbaar.

FSV Mainz 05
1 - 1
Arminia Bielefeld

Zo liepen het FSV Mainz 05 van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste en het Arminia Bielefeld van Mike van der Hoorn, Michel Vlap en Ritsu Doan allebei weer een puntje uit door elkaar zaterdag in evenwicht te houden. Daniel Brosinski zette de thuisploeg tien minuten na rust op voorsprong, maar Andreas Volgsammer maakte een kwartier voor tijd gelijk.