Levante naar volgende ronde dankzij een simpele zege

Levante heeft zich door een 1-3 overwinning op Helsingborgs IF geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Door het gelijkspel van FC Twente bij Hannover zijn de Spanjaarden, samen met de Duitsers, niet meer te achterhalen.

Levante naar volgende ronde dankzij een simpele zege

Met één punt uit vier wedstrijden was Helsingborg de minst geduchte ploeg uit Groep L. Dat bleek ook snel. Levante had geen enkele moeite met de Zweden, wat resulteerde in de vroege openingstreffer.

Àngel Rodríguez bleef oog in oog met doelman Pär Hansson uiterst koel en opende met een zacht schot de score: 0-1. Doordat Helsingborg al uitgeschakeld was, was de vechtlust ver te zoeken.

De Spanjaarden speelden de wedstrijd echter ook op hun gemak. Met een fraaie kopbal verdubbelde Papakouli Diop de score. Vicente de La Fuente zorgde tien minuten voor tijd dat de stand 0-3 werd. Een kleine troost voor de thuisploeg: Thomas Sørum redde de eer door de 1-3 aan te laten tekenen.

Donderdag 6 december strijden Levante en Hannover om de koppositie van Groep L. Levante staat na de overwinning tweede met tien punten, Hannover is koploper (elf punten).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's