'Leugens' over Pogba irriteren Mourinho

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho hekelde vrijdag in aanloop naar het duel in het FA Cup-toernooi met Huddersfield Town de berichtgeving dat zijn relatie met Paul Pogba bekoeld is. De middenvelder maakte tijdens geen van de voorbije drie Premier League-wedstrijden de negentig minuten vol en zou ongelukkig zijn op Old Trafford.

'Leugens' over Pogba irriteren Mourinho

'Je kunt de verhalen omschrijven als speculaties, maar ik zou het gewoon leugens noemen', liet Mourinho weten tijdens een persconferentie. In onder meer L'Équipe stond dat Pogba spijt zou hebben van zijn transfer naar Manchester United in de zomer van 2016 omdat hij nauwelijks op zijn favoriete positie, links op het middenveld, wordt ingezet.

Los daarvan kampt de Fransman met een vormcrisis. Pogba werd tijdens de recente Premier League-duels met Tottenham Hotspur (2-0 verlies) en Newcastle United (1-0 verlies) na ruim een uur naar de kant gehaald en moest tijdens het treffen met Huddersfield Town genoegen nemen met een rol als invaller.

'Paul accepteert dat hij in de voorbije duels niet goed speelde, dat is alles. Het is een grote leugen dat we niet met elkaar communiceren en dat we geen goede relatie onderhouden', aldus Mourinho, die nog even uit de doeken deed hoe Manchester United tegen Newcastle opereerde. 'We speelden met een nummer zes (Nemanja Matic) en daarnaast Jesse Lingard en Pogba op het middenveld. Paul speelde op links, zijn favoriete positie als je hem dat zou vragen.'

Mourinho roept in herinnering dat Pogba dit seizoen werd gekweld door een hamstringblessure. 'Dat was een ernstige kwetsuur, hij had bijna een operatie nodig. Vóór die blessure speelde hij fenomenaal en momenteel is dat niet zo, dat is duidelijk. Het team heeft een Pogba op topniveau nodig.'

Bailly
Een meevaller voor The Red Devils is dat Eric Bailly weer inzetbaar is nadat de Ivoriaan is hersteld van een in november opgelopen enkelblessure. De afgelopen weken kregen de centrale verdedigers Phil Jones en Chris Smalling nogal wat kritiek te verduren van analytici.

Het achtstefinaleduel tussen Huddersfield Town en Manchester United begint zaterdag om 18.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.