Letsch boos op arbitrage: 'Overtreding op Bazoer was duidelijk voor mij'

Reacties

Thomas Letsch is trots op zijn ploeg na de spannende clash met Stade Rennes in de Conference League. De Vitesse-trainer baalt wel van de rol van de arbitrage voorafgaand aan de gelijkmaker van de Fransen.

Letsch boos op arbitrage: 'Overtreding op Bazoer was duidelijk voor mij'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 2
Rennes
Rennes

Vitesse moest door een goal Kamal Deen Sulemana in de zeventigste minuut uiteindelijk het hoofd buigen tegen Rennes. Letsch maakte na afloop duidelijk dat hij blij was dat zijn elftal het de Franse subtopper zo lastig had kunnen maken. 'Ik ben erg trots op de ploeg. We hebben tegen een topteam gespeeld. We hebben hetzelfde niveau als de tegenstander getoond en we hadden net zoveel kansen als zij. We moeten dit soort wedstrijden leren winnen', concludeerde de Duitser.

Een belangrijk moment in de wedstrijd was de strafschop voor de bezoekers kort na rust, die benut werd door Serhou Guirassy. Voorafgaand aan de penalty werd Riechedly Bazoer op de middenlijn tegen de grond gewerkt, maar arbiter Kevin Clancy besloot niet in te grijpen. 'De overtreding op Bazoer was duidelijk voor mij', stelde Letsch. 'Daar komt de penalty en een blessure uit. Ik ben echt boos dat deze beslissing zo uitpakt. Er was geen VAR, dat is niet makkelijk te accepteren.'

Rennes
Vanuit Frans perspectief was het opvallend dat Sulemana ontbrak in de basiself. Trainer Bruno Génésio werd tijdens de persconferentie gevraagd naar het slechts laten invallen van de matchwinner. 'Ik wilde hem rust geven met het oog op de wedstrijd van komende zondag tegen Paris Saint-Germain', luidde de verklaring van de coach, die nog wel toevoegde dat het inbrengen van Sulemana vooraf al was bedacht. 'In de tweede helft speelden we beter en vielen we vaker aan over de flanken', zei de voormalige coach van Olympique Lyon over hoe de wedstrijd werd gekanteld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.