Letland zet Turkije op zijn kop

Letland is dé grote verrassing op EURO 2004. De Baltische ploeg toonde veerkracht want op het moment dat Turkije zich leek te plaatsen voor de eindronde in Portugal, sloegen de Letten keihard toe: 2-2.

De ploeg van bondscoach Aleksandrs Starkovs verdedigde in Istanboel een 1-0 voorsprong, maar na 64 minuten was die marge verdwenen. Eerst had Ilhan Mansiz Turkije met een prachtige volley op een snelle 1-0 voorsprong gezet, waarna Hakan Süker in de 64ste minuut de 2-0 binnentikte na goed voorbereidend werk van de net ingevallen Karadeniz.

De Turken wilden gaan feesten, maar twee minuten later was stadion Inönü doodstil, uitgezonderd het handjevol Letten. Laizans nam vanaf de linkerflank een indraaiende vrije trap richting Maris Verpakovskis. De Letse spits liet de bal echter lopen waarna doelman Ömer Çatkiç de bal in zijn doel lag belandenliet lopen: 2-1. En tien minuten later rondde Verpakovskis knap af oog in oog met de Turkse doelman (2-2), waarmee de Turkse uitschakeling een feit was en het Letse feest kon beginnen. Letland is dé grote verrassing op EURO 2004Discusieer op het VI.nl Forum