Lessen Mihajlovic betalen zich uit voor Arnautovic: 'Hij is net als Mancini'

Reacties

Na twee maanden zonder overwinning pakte het Bologna van basisspeler Jerdy Schouten en reserves Mitchell Dijks en Denso Kasius maandagavond eindelijk weer eens drie punten in de Serie A. Marko Arnautovic was met twee goals de grote man tegen het Spezia van bankzitter Jeroen Zoet.

Lessen Mihajlovic betalen zich uit voor Arnautovic: 'Hij is net als Mancini'
© Pro Shots
Bologna
Bologna
2 - 1
Spezia
Spezia

Spezia nam na elf minuten nog wel de leiding via Rey Manaj, maar dankzij Arnautovic kwam Bologna nog voor rust langszij en uiteindelijk maakte de Oostenrijkse aanvaller zes minuten voor tijd met een kopbal ook de winnende treffer. Tot opluchting van trainer Sinisa Mihajlovic. 'Het was belangrijk om deze wedstrijd te winnen en dat is gelukt. De jongens hebben me een verlaat cadeau gegeven.'

Mihajlovic verwees daarmee naar zijn 53ste verjaardag van afgelopen zaterdag. Drie punten waren het mooiste cadeau dat de Servische coach zich kon wensen, nu Bolgona al sinds 22 december niet meer had gewonnen in de Serie A en de degradatiezone na slechts één punt in vijf competitieduels steeds dichterbij kwam. Arnautovic riep de vrij val van zijn ploeg precies op tijd een halt toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de voormalig aanvaller van FC Twente was het ook al weer even geleden dat hij had gescoord voor Bologna: op 28 november, toen ook tegen Spezia. 'Arnautovic speelde uitstekend tegen Empoli en tegen Lazio, maar hij is een andere speler dan de meeste spitsen', weet Mihajlovic. 'Hij net als Mancini (de bondscoach van Italië was ooit een sierlijke aanvaller, red.), hij houdt meer van assists dan van goals.'

De voormalige vrijetrappenspecialist drukte de 32-jarige spits op het hart eens wat vaker te schieten en dat betaalde zich uit. 'Hij moet ook kijken naar zijn eigen kansen. Vandaag schoot hij veel, hij raakte de lat, hij scoorde, hij offerde zichzelf op. Hij deed alles waarvoor we hem hebben gehaald', sloot Mihajlovic af over Arnautovic, die sinds zijn komst in de zomer nu acht keer heeft gescoord in de Serie A.

Denso Kasius tekende in januari voor Bologna. Lees op VI PRO het verhaal achter die transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.