Leipzig en Bayern zien slotfase Dortmund glimlachend aan

Reacties

Borussia Dortmund heeft terrein moeten prijsgeven op RB Leipzig en Bayern München. Borussia Mönchengladbach had eindelijk succes op eigen veld.

Leipzig en Bayern zien slotfase Dortmund glimlachend aan
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
2 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Het pak slaag voor Bayer Leverkusen dat BVB vorige week uitdeelde, had in de Champions League een vervolg moeten krijgen. De kansen ten spijt, Borussia Dortmund verzuimde Barcelona pijn te doen. Het optreden vergrootte wel het vertrouwen van BVB, waar dat van tegenstander Eintracht Frankfurt in de Europa League juist een knauw had gekregen met de thuisnederlaag tegen Arsenal (0-3).

De verschillende Europese beslommeringen werden snel zichtbaar bij de onderlinge ontmoeting in de Bundesliga. Dortmund nam in de elfde minuut een voorsprong. Doelman Kevin Trapp moest een antwoord schuldig blijven op de inzet van Axel Witsel. De Belg speelde sowieso een grote rol bij BVB. Hij was de aangever voor de treffer van Jadon Sancho in de 66ste minuut, waarmee de gasten na de gelijkmaker van André Silva andermaal op voorsprong kwamen.

De minimale marge was niet genoeg voor de zege voor Dortmund. Eintracht kwam met Bas Dost als pinchhitter binnen de lijnen in de slotfase langszij. Thomas Delaney was daarbij de schlemiel. De BVB-middenvelder werkte een voorzet van Daichi Kamada achter zijn eigen doelman, waardoor Dortmund zich opnieuw tekort deed en daardoor op achterstand staat in de titelrace.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 1
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

Na het Europese echec – het Oostenrijkse Wolfsberger AC won in Duitsland met 4-0 – zocht Borussia Mönchengladbach naar revanche. In het eigen Borussia Park kwam die pas in de tweede helft. Fortuna Düsseldorf was sterk begonnen met de 0-1 van Kasim Adams. Na rust moesten de gasten in de derby het hoofd buigen door toedoen van invaller Marcus Thuram. Zijn twee treffers betekenden de eerste thuiszege voor Die Fohlen sinds 26 januari.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.