Leider, captain en clubicoon: Fernandinho (36) blijft toch langer bij City

Reacties

Fernandinho en Manchester City hebben dan eindelijk een akkoord bereikt over een langere samenwerking. De 36-jarige aanvoerder en clubicoon heeft een nieuw contract tot medio 2022 gespeeld.

Leider, captain en clubicoon: Fernandinho (36) blijft toch langer bij City
© Pro Shots

Fernandinho had een aflopend contract, maar tot nu toe bleef het stil over de toekomst van de Braziliaanse middenvelder. Volgens Engelse media waren gesprekken over een nieuw contract wel gaande. Die hebben nu dan toch geresulteerd in een langere samenwerking, waardoor Fernandinho zich opmaakt voor zijn negende seizoen in dienst van The Citizens.

En dus blijft na het vertrek van Sergio Agüero een ander icoon wel behouden voor de club. Fernandinho is nu de langst dienende speler in de selectie van Pep Guardiola. De 53-voudig international kwam in 2013 over van Shakhtar Donetsk en speelde sindsdien 350 officiële duels voor City, waarmee hij afgelopen seizoen voor de vierde keer kampioen werd.

En hij is nog niet klaar bij de club, vertelt Fernandinho dinsdagochtend op de clubwebsite. 'Ik wil het team helpen om de doelen te bereiken die we nog nastreven. Ik denk dat we dat kunnen en denk dat er nog steeds ruimte voor verbetering is. Ik ben heel blij dat ik binnen en buiten het veld leiding kan blijven geven aan mijn ploeggenoten.'

Technisch directeur Txiki Begiristain is blij dat Fernandinho voor de club behouden blijft. 'Hij is een uitstekende speler, een van de besten ter wereld op zijn positie, en een modelprof. Hij is onze captain, onze leider en excelleert in die rol. De talenten in onze selectie kunnnen profiteren van zijn kennis en ervaring. Hij blijft een belangrijke speler voor ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.