Leicester versterkt zich met ploeggenoot Kieftenbeld

Reacties

Leicester City heeft de transfer van Demarai Gray (19) afgerond. De Engelse jeugdinternational komt over van Birmingham City en zette zijn krabbel onder een contract dat hem tot medio 2020 bij de huidige nummer twee van de Premier League houdt.

Leicester versterkt zich met ploeggenoot Kieftenbeld

De jonge vleugelaanvaller maakte op zeventienjarige leeftijd voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van de club uit zijn geboortestad en kwam in zijn debuutseizoen 2013/14 tot zeven optredens, waarin hij een keer doel trof. Een jaargang later kwam hij tot zes goals en twee assists in 41 wedstrijden in het Championship.

Dit seizoen kwam hij als ploeggenoot van Maikel Kieftenbeld, die werd overgenomen van FC Groningen, 24 keer in actie op het tweede niveau van Engeland en vond hij één keer het doel van de tegenstander. 'Zijn uithoudingsvermogen, werkethos en creativiteit maken hem tot een van de meest gewilde spelers van het land', toont Leicester zich op de clubsite verheugd met de komst van de jeugdinternational, die naast 72 competitiewedstrijden bij Birmingham ook al tien interlands met diverse jeugdselecties achter zijn naam heeft staan.

Gray sluit dinsdag al aan bij de selectie van manager Claudio Ranieri, die zich voorbereidt op de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de derde ronde van de strijd om de FA Cup. 'Het is altijd mijn droom geweest om ooit uit te komen in de Premier League, dus ik ben erg blij met deze stap', reageert de jongeling op zijn overgang. 'Ik heb dit seizoen al veel wedstrijden van Leicester gezien en de club is erg goed bezig (tweede in de competitie met twee punten achterstand op koploper Arsenal, red.). Ik weet hoe deze ploeg wil spelen en ik weet zeker dat die speelstijl mij past.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.