Leicester schrijft FA Cup-historie en is laatste horde voor Ziyech en co

Reacties

Leicester City heeft zich zondag voor de vijfde keer in de historie geplaatst voor de FA Cup-finale. Southampton moest het hoofd buigen op Wembley.

Leicester schrijft FA Cup-historie en is laatste horde voor Ziyech en co
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 0
Southampton
Southampton

Leicester City kan niet bogen op een rijke FA Cup-historie. The Foxes reikten in totaal slechts vier keer tot de finale van het oudste bekertoernooi ter wereld. In 1969 werd voor het laatst die prestatie geleverd. Ruim een halve eeuw later kan Leicester dan eindelijk weer een gooi doen naar deze Engelse beker.

Dat was te danken aan Kelechi Iheanacho. De Nigeriaan tekende in de 54ste minuut voor de openingstreffer na voorbereidend werk van Jamie Vardy. De Engelse spits speelde zich aan de zijlijn met een lichaamsbeweging vrij om na een rush Iheanacho in stelling te brengen. In tweede instantie was deze kans aan de Nigeriaan besteed; 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt kort na rust bleek voldoende voor de overwinning. Southampton, dat voor rust geen enkele keer op doel schoot, was niet bij machte met een antwoord te komen. Die improductiviteit van The Saints betekende tegelijkertijd een bijzondere prestatie voor Leicester City, dat als eerste club sinds Everton in het seizoen 1965/66 de finale haalde zonder ook maar één treffer te hebben geïncasseerd.

Op 15 mei kan Leicester de kroon zetten op zijn bekeravontuur. Dan nemen The Foxes het op tegen Chelsea, dat zaterdag dankzij een treffer van Hakim Ziyech ten koste van Manchester City als eerste de FA Cup-finale bereikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.