Veel lof voor 'Super Ziyech' na heldenrol bij Chelsea

Reacties

Hakim Ziyech heeft veel complimenten gekregen voor zijn beslissende rol in de FA Cup-clash met Manchester City. De linkspoot maakte het enige doelpunt en werd dan ook uitgeroepen tot Man of the Match.

Veel lof voor 'Super Ziyech' na heldenrol bij Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Manager Thomas Tuchel werd achteraf gevraagd naar zijn oordeel over Ziyech. De Marokkaans international is sinds de komst van de Duitser lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar laat zich de laatste weken wel zien. Hij was onder meer goed voor drie doelpunten in zijn laatste zes duels voor Chelsea.

'Hakim is meer een dribbelaar, een passer, een speler die kan draaien in de kleine ruimte. Mijn keuzes zijn nooit persoonlijk, soms kies ik voor een speler met andere eigenschappen. Toen we uit tegen Crystal Palace speelden, was het een ideale wedstrijd voor Kai Havertz, Mason Mount en Christian Pulisic. Hakim heeft me laten zien dat hij er klaar voor is tijdens zijn invalbeurten en op de trainingen. Dat is het belangrijkste', reageerde Tuchel op zijn persconferentie.

De Duitser benadrukte dat Ziyech nu niet zomaar zal blijven staan. 'Er komen nu cruciale weken aan. We kunnen nu geen gas terug nemen, we moeten blijven gaan. Iedereen moet het verdienen om te spelen. Als je op het veld staat, moet je laten zien dat jij jouw rol kunt vervullen en dat je betrouwbaar bent. Dat is wat Hakim gedaan heeft. Hetzelfde geldt voor Timo Werner en vandaag ook voor Kepa Arrizabalaga.'

Bij de BBC en bij Sky Sports kreeg Ziyech een 8 voor zijn optreden tegen City, waarmee hij de Man of the Match was, ook de Chelsea-supporters kozen de middenvelder als grootste uitblinker. Ziyech siert zondag ook de voorpagina's van veel Engelse kranten.

In gesprek met het clubkanaal had Tuchel ook nog lovende woorden voor de connectie tussen Werner en Ziyech. Die leverde in de Champions League tegen Atlético Madrid immers ook al een doelpunt op. 'En ze speelden in de uitwedstrijd tegen Liverpool ook al heel sterk. Je kunt alleen van City winnen, als iedereen op zijn topniveau speelt. Dat hebben onze twee jongens voorin gedaan, ze speelden erg goed met hun snelheid. Maar dat moet ook. De spelers op het veld kunnen niet verslappen, geen één procent. Dat is hoe we het willen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.